Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Renovar el contracte de lloguer a Barcelona: quant et pujarà la mensualitat

Atenent-nos a l’IPC, si un barceloní ha de renovar el seu contracte de lloguer aquest mes de febrer, es trobaria amb un increment anual de 658 euros. És el càlcul que ha fet Idealista en base a l’indicador de la inflació anual -que va tancar en el 5,9%- que s’aplicaria a la renovació dels contractes si no existís la llei estatal que des març del 2022 limita a un màxim del 2% l’increment anual dels preus en els contractes d’arrendament. El cas de Barcelona és el més sagnant, però també Sant Sebastià i Madrid arribarien a increments similars si no hi hagués aquest topall legal.

A Barcelona, 223 euros més de mitjana

Segons dades del portal immobiliari Idealista, a Barcelona la mitjana de la renda de lloguer ha tancat el 2022 en 949 euros mensuals, de manera que amb l’increment màxim permès per llei, els propietaris podran repercutir un màxim de 223 euros de mitjana -són 19 euros al mes– en el cas que toqui revisar el contracte. Són 435 euros menys del que es podria apujar un lloguer abans del març del 2022. Ara bé, parlem de renovacions de lloguers, perquè els preus dels nous contractes van per una altra banda. En el cas de la capital de Catalunya, els preus han pujat un 25,7% en un any.

I fins quan, aquest topall del 2%? Segons el govern espanyol, que va posar en marxa la mesura en el marc del pla de xoc per combatre les conseqüències econòmiques de la guerra de Rússia contra Ucraïna, s’allargarà 21 mesos més. És a dir, si la vostra renovació de contracte de lloguer és abans del desembre de 2024, us en podreu beneficiar.

Pel que fa als contractes de lloguer, s’ha registrat una davallada notable, propera al 17%. Durant el primer semestre del 2022 es van registrar un total de 23.670 contractes de lloguer, mentre que en el mateix període de 2021 van ser 28.509, segons dades de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona. Baró de Viver i la Marina del Prat Vermell són els dos barris de la ciutat on és més econòmic llogar-hi un pis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa