Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els preus desorbitats que els propietaris volen cobrar pel lloguer a Barcelona
  • CA

A Barcelona ciutat, el mercat del lloguer comença a patir una esquerda molt gran entre l’oferta de pisos i la demanda. En concret, entre el preu que pretenen cobrar els propietaris i les quantitats que estan disposats a pagar els demandants de pisos de lloguer. Ho assenyala l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona en base a les dades extretes de l’estudi ‘L’oferta i la demanda d’habitatges de lloguer. Dades trimestrals de portals immobiliaris’ corresponent al segon semestre de 2022.

Ofertes per sobre dels 1.500 euros

A Barcelona ciutat, la renda de lloguer mitjà el segon semestre s’ha situat en 996 euros al mes, segons les dades de què disposa l’Institut Català del Sòl. Però a la pràctica, l’oferta de preus és desbordant. Els propietaris intenten aprofitar la suposada manca d’oferta per inflar els preus.

Segons apunta l’estudi, el preu mitjà dels anuncis de lloguer disponibles en els portals immobiliaris ha augmentat entre un 6,9% (Fotocasa) i un 8,3% (habitaclia) en el conjunt de l’àmbit Metropolità, això representa un increment proper al 20% en només un any. Però què passa a Barcelona? El preu es dispara: en els darrers tres mesos han crescut entre un 8,4% (Fotocasa) i un 9,4% (habitaclia) i s’han assolit així nivells similars als anteriors a la pandèmia. S’ofereixen lloguers per 1.510 euros mensuals a Fotocasa, i de 1.549 a habitaclia. A la resta de l’Àrea Metropolitana, els preus mitjans d’oferta s’han situat entre els 1.255 euros i els 1.296 euros.

I què demanda la gent que vol viure de lloguer i què acaba pagant al final? Rendes molt menors. I Barcelona és un clar exemple: mentre el preu ofertat pels portals immobiliaris a la ciutat de Barcelona se situa al voltant dels 1.500 euros, les rendes dels contractes de lloguer d’acord a les fiances dipositades a l’Incasòl és de 996 euros.

Per contra, els preus mitjans de demanda s’han situat entre els 830 i els 780 euros i a la resta de l’àmbit Metropolità, entre els 751 i els 730 euros mensuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa