Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida de dos amics per trobar un pis de lloguer a Sants: “És la jungla”

La Marina ha passat per tres mudances en menys d’un any. Tres mudances d’habitacions… I ara, compartint pis amb dues persones més, el propietari els ha anunciat que al maig els apujarà el lloguer 250 euros, que se sumaran als 1.050 que ja paguen. Els ha dit que no aplica el topall del 2% que la llei espanyola marca, vigent fins a finals del 2024, perquè és un petit propietari. Però l’habitació de la Marina té “humitats i males olors que de moment no arregla perquè no té contractada una assegurança”. Ha decidit deixar el pis i buscar-ne un altre amb un amic per compartir tots dos. Aparentment, no busquen res de l’altre món: dues habitacions i unes mínimes condicions de bon estat del pis. Tenen un pressupost de 900 euros, això és, gairebé 100 euros menys que la mitjana del preu a la ciutat.

“Això és la jungla”

La Marina i el seu amic van començar a buscar en immobiliàries, i han arribat a la conclusió que no trobaran res. Per això han decidit fer una crida “per watts” als seus amics i coneguts perquè donin veus. “Això és la jungla”, diu la Marina en conversa amb el TOT. I posa un exemple: “Aquest diumenge a la tarda van posar un anunci per a un pis de Sants que ens encaixa. Aquest matí he trucat 9 vegades i he aconseguit que em responguin. Tenim visita aquesta tarda, som els últims, perquè ja han tancat la llista de visites. És a dir, des de diumenge a la tarda fins dilluns a les 9 del matí…”.

Ara bé, la Marina és conscient que “és gairebé inviable trobar res digne per 900 euros a Barcelona, encara menys a l’Eixample. Però ara ja busquem Sants. Som gent que ens agrada més aquest barri i la nostra xarxa d’amics es mou pels voltants. Ens encantaria trobar pis a Sants”.

La Marina és d’Eivissa i va arribar a Catalunya el 2014 per estudiar a la UAB. Ara, després de passar per 5 pisos en total, vol “estabilitzar-se” i fixar la seva vida a Barcelona. Per això vol compartir pis amb el seu amic i no una simple habitació. Troba incomprensible que per 900 euros no es pugui viure en un pis digne. Deixa un correu electrònic per si algun propietari vol llogar-los el pis per permetre que “allà dos joves puguin tenir un projecte de futur a la ciutat”: [email protected]

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ruth a febrer 27, 2023 | 21:14
    Ruth febrer 27, 2023 | 21:14
    Hola El petit propietario tambe ha d'aplicar el topall. No es pot pujar 250 € de cop perque es il.legal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa