Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Passejada reivindicativa al Poblenou contra els plans municipals pel 22@
  • CA

Unes 200 persones han recorregut el centre del Poblenou aquest diumenge al migdia per protestar contra els plans municipals pel districte tecnològic 22@. L’Ajuntament preveu encabir un 30% més d’habitatge als solars que encara no tenien planejament urbanístic aprovat, però no renuncia a la xifra prevista d’oficines per la manca d’oferta que hi ha a la ciutat. Així, preveu autoritzar més edificabilitat i donar continuïtat a l’skyline d’alçada que hi ha a prop de Glòries i a Diagonal Mar.

Sis entitats del barri han convocat la protesta per rebutjar aquesta solució i demanar un increment molt superior de l’habitatge, reduint l’espai per a oficines. També volen que els nous pisos sigui públics i no privats, per combatre la “gentrificació” al Poblenou. A més, critiquen que puguin instal·lar-se més hotels al futur 22@. Tot i que la concentració prevista era a la cruïlla de la Rambla del Poblenou amb Pere IV, la pressió policial l’ha convertida en una passejada reivindicativa Rambla avall fins al mar.

El pla municipal, pactat pel bipartit Bcomú-PSC i ERC, encara passarà mesos en fase de redacció. No se sotmetrà a l’aprovació definitiva del plenari com a mínim fins la primavera vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa