Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona accelera per rellançar el 22@ amb més habitatge protegit i oficines
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà aquesta tarda la tramitació de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que ha de servir per rellançar la zona nord del 22@ per fer-hi més habitatge protegit i facilitar l’arribada de noves empreses. El projecte, que es va consensuar amb ERC, té el suports necessaris per tirar endavant, tot i que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, espera que la resta de l’oposició s’hi sumi i obre la porta a negociar la lletra petita amb entitats i empreses per obtenir el “màxim consens social i econòmic”.

La proposta, que arriba després d’una suspensió de llicències de quatre mesos, afecta al 21% del districte tecnològic pendent de desenvolupar –l’equivalent a 41 illes de l’Eixample– i permetrà reactivar un milió de metres quadrats per construir oficines que podrien crear fins a 60.000 nous llocs de treball de qualitat i d’alt valor afegit, segons les previsions del govern municipal. També s’impulsa la construcció d’habitatge protegit, que passarà dels 5.200 inicials als 10.100, i es prioritzarà la creació d’eixos verds als carrers principals del districte.

Retallar terminis

La regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que l’objectiu del govern municipal és accelerar el desenvolupament del 22@. Tant bon punt s’aprovi inicialment el nou planejament urbanístic “ja es podran activar tots els projectes que s’adeqüin a la nova normativa, igual que els que estaven en tràmit amb la normativa anterior”. Per ajudar a reduir els terminis es crearà una oficina tècnica mixta amb personal de les regidories d’Economia i Urbanisme que “farà una gestió directa de les llicències d’obra”.

Un cop s’hagi aprovat la modificació, s’obrirà un període de dos mesos per atendre les al·legacions que puguin presentar les entitats veïnals i les empreses, amb les quals es farà un treball de fons per consensuar el resultat final de la proposta. La idea del govern municipal és portar el nou planejament al ple de l’Ajuntament d’aquí a set o vuit mesos. “Són tempos molt ràpids i poc habituals en les administracions públiques, que són possibles gràcies a la feina dels tècnics durant el confinament i l’estiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa