Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau congela durant 4 mesos els últims solars del [email protected] pendents de desenvolupar

El govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, amb el suport d’ERC, ha aprovat congelar urbanísticament el 21% del districte tecnològic [email protected] durant un termini de 4 mesos, per repensar-ne els usos. Es tracta de les últimes parcel·les privades que queden sense cap tràmit iniciat, ni de planejament ni de llicències. L’executiu de comuns i socialistes vol “culminar” aquesta àrea destinada a l’economia innovadora incorporant-hi “algunes” de les demandes veïnals plasmades al Pacte cap a un Poblenou amb un [email protected] més inclusiu i sostenible firmat el 2018.

El principal canvi és introduir-hi més habitatge protegit, incrementar la protecció patrimonial i agrupar el sòl dedicat a equipaments. La concreció de com s’aconseguirà això, per exemple amb augments d’edificabilitat, es sotmetria a votació al juny. JxCat, Cs, PP i Manuel Valls han retret al govern municipal que no els informés de la suspensió i que anunciés l’acord amb ERC minuts abans de començar la comissió d’urbanisme d’aquest dimarts a la tarda. El pla vigent preveia 3.600 pisos a tot el [email protected], dels quals el 50% ja estan construïts, el 35% estan en projecte (928 habitatges) i queda un 15% pendent de planejament.

El govern municipal volia incrementar substancialment el nombre d’habitatges, però en el marge de temps transcorregut s’ha produït un degoteig de peticions de permisos i caldrà veure ara amb el nou planejament quin marge real queda per afegir usos residencials. La gran demanda d’oficines a Barcelona, amb el [email protected] com pràcticament l’últim reducte disponible​, també tensa aquest puzle d’usos.

Els 4 mesos de suspensió com a màxim, requisit d’ERC per a l’aprovació d’aquest dimarts, volen ser un missatge de tranquil·litat als inversors de la resta del districte i als propietaris privats afectats. “L’últim que pretenem és induir incerteses, el [email protected] és un pulmó econòmic de primer nivell però volem que també sigui ciutat”, ha defensat el tinent d’alcaldia d’economia, Jaume Collboni, en una roda de premsa prèvia. “No podem mirar a una altra banda i fer veure que no hi ha noves demandes del veïnat i dels agents del territori”, ha asseverat la tinenta d’alcaldia d’urbanisme, Janet Sanz. “La nostra primera reacció va ser d’alerta per no llançar un missatge d’incertesa, però un cop acotat en l’espai i en el temps no ha estat difícil posar-nos d’acord”, ha reconegut Maria Buhigas (ERC),  que no obstant ha advertit al govern que li caldrà novament el suport de l’oposició al juny per aprovar el planejament refet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa