Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 22@ tornarà a tenir una oficina municipal per atendre les empreses
  • CA

El districte tecnològic 22@ de Barcelona tornarà a tenir una oficina municipal per atendre de forma presencial els dubtes de les empreses que vulguin instal·lar-s’hi o tramitar canvis urbanístics. La mesura s’ha aprovat al ple municipal aquest divendres, arran d’una proposició d’ERC. Els republicans han demanat dotar la nova oficina dels recursos necessaris i atorgar-li una funció de lideratge i no només de gestió. La regidora Maria Buhihas ha defensat l’oportunitat d’obrir-la durant els 4 mesos de suspensió urbanística al 22@ i ha subratllat “l’incomprensible tancament de l’oficina va suposar una pèrdua de lideratge”.

Els dos socis del govern, BComú i PSC, han aplaudit la proposta i han assegurat que ja preveien crear un espai similar a través d’una mesura de govern que presentaran properament. El tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que intentarà aprovar aquesta mesura de govern “amb el màxim consens” perquè “és per a la propera dècada” i que comptarà amb aportacions de l’oposició, veïns, empreses i entitats de la zona. La tinenta Janet Sanz ha defensat també la moratòria i ha lamentat que per la legislació espanyola no es pugui recuperar l’empresa pública que havia existit quan es va crear el 22@, pel que ha celebrat que una oficina torni a fer visible el consistori a peu de carrer.

Vista de la grada de regidors del ple de febrer de 2020, amb el retrat reial col·locat pel PP / Jordi Play

El PP, en una altra proposició aprovada, ha pressionat per al compliment dels 4 mesos de termini en la suspensió per “evitar l’impacte negatiu” que podria tenir una prolongació de la suspensió. “Crearia inseguretat jurídica i foragitaria la inversió a la ciutat”, ha defensat Òscar Ramírez (PP). “És una suspensió quirúrgica i acotada amb la voluntat de donar seguretat jurídica”, ha rebatut Janet Sanz.

Més notícies
La moratòria del 22@ satisfà les empreses i indigna els veïns
Notícia: La moratòria del 22@ satisfà les empreses i indigna els veïns
Comparteix
Els moviments socials consideren que els quatre mesos que durarà la suspensió de llicències els deixa poc marge per treballar el futur de l'habitatge i altres canvis al districte
El govern Colau congela durant 4 mesos els últims solars del 22@ pendents de desenvolupar
Notícia: El govern Colau congela durant 4 mesos els últims solars del 22@ pendents de desenvolupar
Comparteix
La mesura afecta només el 21% de superfície que no tenia planejament urbanístic ni llicències en tràmit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa