Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mercat d’oficines resisteix a Barcelona per l’escassetat d’oferta
  • CA

El mercat d’oficines a Barcelona resisteix la pandèmia. La demanda potencial d’espai ha donat senyals d’una major activitat des de l’inici de la desescalada, segons l’estudi Office Premi de la consultora Savills Aguirre Newman. L’anàlisi constata una certa reactivació del sector de les oficines en un mercat on la disponibilitat es manté en nivells baixos (4,98%) i per això aquests lloguers no han caigut gaire durant la pandèmia, ha informat en un comunicat.

Per elaborar l’estudi, experts de la companyia han compartit dades del comportament dels 9 primers mesos de l’any, tendències de mercat i previsions de futur. Durant el tercer trimestre del l’any, la contractació ha pujat a 35.000 metres quadrats a Barcelona i les rendes s’han mantingut en nivells alts similars als de principis d’any, tot i que amb ajustos puntuals. La contractació a Madrid també ha mostrat xifres positives entre juliol i setembre.

La disponibilitat ha pujat lleugerament en ambdues ciutats i la previsió, segons Savills Aguirre Newman, és que “segueixi augmentant de forma moderada per l’entrada d’obra nova”, rehabilitacions i per desocupació de segona mà. Al mercat d’inversió, l’acumulat en el tercer trimestre és de 1.500 milions d’euros fins a l’octubre, impulsat principalment per capital estranger, amb un 65% a Madrid i un 35% a Barcelona, ​​com va ser habitual en els últims anys.

Futur optimista

Tot i que actualment hi ha pocs processos oficials d’inversió en aquestes capitals, Savills Aguirre Newman constata que hi ha una gran activitat ‘off market’, el que permet ser optimistes de cara a un futur pròxim. “Tant a Barcelona com a Madrid hi ha un ‘pipeline’ per valor de 700 i 1.000 milions d’euros, respectivament, que s’està negociant, de manera que podríem tancar l’any amb uns nivells d’inversió negociats d’entre 2.200 i 2.300 milions, que no és mala xifra en la situació en què estem “, ha augurat el director executiu de la divisió d’oficines de la consultora, Hipòlit Sánchez.

La contractació a Barcelona fins a l’octubre s’ha situat al voltant dels 123.000 metres quadrats, si bé s’ha reduït “notablement” el volum de contractació en comparació del mateix període de 2019 com a conseqüència de la pandèmia. Cal tenir en compte que el 63% de la nova superfície disponible el 2020 ja estava emparaulada i el 21% de la superfície de cara a l’any que ve també s’ha prellogat, el que ajuda a mantenir un nivell de desocupació que, tot i que s’ha incrementat fins al 4,98%, segueix encara “molt baix”.

La directora associada de leasing d’oficines de Savills Aguirre Newman Barcelona, ​​Natalia Montal, ha destacat que el mercat de Barcelona creixerà la seva oferta en 2021, però sobretot en 2022.

Endarrerir entregues

Dels prop de 400.000 metres quadrats previstos per lliurar-se en 2022, calculen que uns 85.000 metres quadrats “molt probablement” endarreriran la seva entrega a l’2023 o fins i tot anys posteriors, el que ajudarà a contenir el volum d’incorporació de nova oferta per aquest any. Les rendes a Barcelona han experimentat un lleuger ajust dels seus valors teòrics al 2020, i tot i així, segueixen “sent més altes que fa un any, el que demostra que el mercat segueix acusant cert desequilibri entre l’oferta i la demanda“.

Madrid, disparat

En canvi, a Madrid la contractació acumulada fins al tercer trimestre és de 265.000 metres quadrats, 96.000 d’ells en l’últim trimestre, gairebé el doble que en el segon trimestre del l’any, i la major part de les operacions s’han concentrat en àrees de la perifèria propera, entre la M30 i la M40. A tancament de setembre, l’estoc total per a oficines a Madrid superava els 13.713.000 metres quadrats i sumant els projectes d’obra nova i rehabilitació que estan en marxa, “es preveu que augmenti aquesta superfície” en més de 420.000 metres quadrats de cara al que queda del 2020 i 2021.

Més notícies
Un comerç tancat amb el local en lloguer del carrer gracienc Ros de Olano / D.C.
Alerta per la conversió dels locals en habitatge: “Deixa la zona morta de comerç”
Notícia: Alerta per la conversió dels locals en habitatge: “Deixa la zona morta de comerç”
Comparteix
Les immobiliàries demanen facilitar el canvi d'ús i les associacions ho veuen viable per als carrers menys cèntrics
Un pis en lloguer, en una imatge d'arxiu / ACN
Pronostiquen una caiguda del 20% en el preu dels lloguers a Barcelona
Notícia: Pronostiquen una caiguda del 20% en el preu dels lloguers a Barcelona
Comparteix
Forcadell preveu una "devastació" en el mercat de locals comercials
La crisi post-virus punxa de cop la bombolla del lloguer a Barcelona
Notícia: La crisi post-virus punxa de cop la bombolla del lloguer a Barcelona
Comparteix
La recessió força un canvi de cicle immobiliari: onada d'impagaments i baixada de preus en l'habitatge, fantasma hipotecari i desacceleració del mercat d'oficines
Imatge d'arxiu de Barcelona, amb la torre Agbar al fons. / Flickr
Barcelona accelera per rellançar el 22@ amb més habitatge protegit i oficines
Notícia: Barcelona accelera per rellançar el 22@ amb més habitatge protegit i oficines
Comparteix
El govern municipal inicia la tramitació del projecte pactat amb ERC per redibuixar la zona nord del districte tecnològic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa