Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquests són els dos barris de Barcelona amb el lloguer més barat
  • CA

L’oferta d’habitatge de lloguer a Barcelona ha caigut fins a mínims històrics. Així ho constata la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, que estima la caiguda en un 17% en només un any. Concretament, durant el primer semestre del 2022 es van registrar un total de 23.670 contractes de lloguer, mentre que en el mateix període de 2021 van ser 28.509.

Dos barris per menys de 4 euros el m2

Segons l’informe de la Cambra, el preu del lloguer per metre quadrat ha passat dels 13,2 euros del 2021 als 14 euros durant el 2022. I si ens fixem en les xifres de la Cambra segons el preu del m2, hi ha dos barris de Barcelona que són, amb diferència, els més assequibles per llogar-hi un pis. Es tracta de Baró de Viver i de la Marina del Prat Vermell, on el m2 es paga a 3,8 euros. En aquests dos barris, a més, s’ha registrat una davallada del preu mitjà del m2 en un any del 52% i del 36% respectivament, segons indica la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona en el seu informe.

I si el que analitzem és en quins barris s’ha disparat més el preu del lloguer per m2, trobem Can Peguera, amb un augment de gairebé el 33 % i Vallbona, amb una pujada del 32 %. Ara bé, tot i aquest increment desbocat, el preu del lloguer en aquestes dues zones és dels més baixos de la ciutat, amb una mitjana de 570 euros mensuals.

A l’altre extrem hi ha dos barris marítims: la Barceloneta i la Vila Olímpica del Poblenou, que tenen el lloguer per m2 més car de Barcelona. Aquí el m2 es paga a 19 euros. Ara bé, a l’hora de mirar el lloguer mensual, a la Barceloneta és de 949 euros -dins de la mitjana de Barcelona, i a la Vila Olímpica es dispara fins als 1.358, amb un increment respecte al 2021 del 18% i el 13% respectivament.

Ara bé, si el que mirem és el total mensual, hi ha dos barris amb preus disparadíssims: Pedralbes encapçala el rànquing amb un lloguer mitjà de 1.770 euros al mes, seguit de les Tres Torres amb 1.702 euros.

Més notícies
Una parella visita un pis de lloguer a Barcelona / ACN
El lloguer a Barcelona està 200 euros més car que a la resta de Catalunya
Notícia: El lloguer a Barcelona està 200 euros més car que a la resta de Catalunya
Comparteix
L'increment el darrer trimestre del 2022 se situa per damunt de la inflació
Crit d'alerta de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge PIXABAY
Els districtes de Barcelona on el lloguer mitjà supera els 1.000 euros
Notícia: Els districtes de Barcelona on el lloguer mitjà supera els 1.000 euros
Comparteix
La mitjana del preu a Barcelona se situa ara als 965 euros, però a la majoria de zones el preu s'ha disparat molt més

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa