Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els districtes de Barcelona on el lloguer mitjà supera els 1.000 euros
  • CA

Més demanda però menys oferta. En conseqüència, preus disparats. Així és el mercat dels pisos de lloguer a Barcelona. A la davallada de l’oferta de pisos de lloguer a Barcelona d’entre un 20 i un 35 % menys s’hi suma un increment de preu de gairebé el 20%.

Quatre districtes superen els 1.000 euros

A hores d’ara, la mitjana del preu a Barcelona se situa ara als 965 euros. Però trobar pis per aquest preu no és tan fàicl. De fet, quatre districtes de la ciutat ja superen els 1.000 euros mensuals de mitjana: Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Ciutat Vella i l’Eixample. En els districtes més apartats del centre els preus també s’han disparat, si bé no arriben ni de bon tros a aquests nivells. Dos casos concrets: lSant Andreu i Nou Barris, que el 2017 rondaven els 500 euros, ara ja arriben als 700. Són dades que ha publicat La Vanguardia, que també detalla quin és el districte on més han pujat els preus: Ciutat Vella. Els lloguers han augmentat 190 euros de mitjana en només un any: de 827 euros mensuals a 1.018. 

Hipoteques més cares, més demanda de lloguer?

I si, com es preveu, els tipus d’interès continuen a l’alça, el mercat del lloguer podria acaparar més demanda, i en conseqüència, els preus podrien pujar més. En declaracions a Rac1, el director de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, Jordi Bosch, ha alertat que en els pròxims mesos el preu dels lloguers arribarà al mateix nivell que el 2019.

“La pujada de tipus d’interès pot produir que les noves llars que es creïn encara tinguin majors dificultats per accedir al crèdit hipotecari. Indirectament es pot traduir en un augment de la demanda de lloguer“, ha alertat l’expert.

Per altra banda, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) també ha registrat una davallada del nombre de contractes de lloguer. Els 12.227 contractes de lloguer signats a Barcelona durant el primer trimestre del 2022 són un 14,2 % menys en comparació amb el darrer trimestre del 2021 i del 15,1 % en comparació amb el primer trimestre del 2021.

Més notícies
Habitatges en lloguer / Generalitat
Pisos de lloguer a Barcelona: menys oferta i més cars
Notícia: Pisos de lloguer a Barcelona: menys oferta i més cars
Comparteix
Portals immobiliaris detecten una pujada de preu de més del 20 % respecte al 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa