Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pisos de lloguer a Barcelona: menys oferta i més cars
  • CA

Els pisos de lloguer a Barcelona han registrar una pujada mitjana de més del 20% si ho comparem amb dades de 2019, l’any de la prepandèmia. Així ho han detectat els portals immobiliaris Fotocasa i Habitaclia, que a més, han registrar una davallada de l’oferta de pisos de lloguer a Barcelona d’entre un 20 i un 35 % menys, durant el primer trimestre del 2022.

Menys oferta i més cara: la nova tendència del lloguer

Però com expliquen els portals, la demanada de pisos de lloguer a la ciutat va en augment lluny de disminuir, i ha registrat un increment de l’11% els darrers mesos. Justament la llei de l’oferta i la demanda ha provocat que els preus hagin crescut més del 20%, de manera que qui busca pis es troba amb menys oferta i més cara.

Segons els portals immobiliaris, a la ciutat de Barcelona els preus mitjans de demanda han tingut un increment trimestral d’entre el 5,5 i el 5,2 % i la mitjana del preu del lloguer se situa en els 965,38 euros mensuals. Els més buscats segueixen sent els habitatges d’entre 600 i 800 euros, tot i que en aquest tram l’oferta només concentra el 20 % dels anuncis existents.

Per altra banda, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) també ha registrat una davallada del nombre de contractes de lloguer. Els 12.227 contractes de lloguer signats a Barcelona durant el primer trimestre del 2022 són un 14,2 % menys en comparació amb el darrer trimestre del 2021 i del 15,1 % en comparació amb el primer trimestre del 2021.

17 obres que s’havien saltat la reserva del 30% 

Aquest dimecres, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que 17 obres en grans edificis de Barcelona s’han saltat l’obligació de reservar el 30% dels pisos a habitatge assequible El govern d’Ada Colau ha advertit que sancionarà les promotores amb multes d’entre 90.000 i 900.000 euros a més d’exigir-los els 70 pisos que entre totes haurien d’haver lliurat. I què passa si els pisos ja estan venuts? el consistori obre la porta a acceptar immobles equivalents al mateix barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa