Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El lloguer a Barcelona està 200 euros més car que a la resta de Catalunya
  • CA

El preu del lloguer a la ciutat de Barcelona s’ha situat en 996,56 euros al mes en el segon trimestre del 2022, cosa que representa un increment interanual del 10,3%, 1,2 punts percentuals per sobre de la inflació, del 9,1%, informa l’agència Europa Press. Aquest preu implica més de 200 euros més que el preu mitjà dels lloguers a la resta d’indrets de Catalunya.

De gener a juny es van registrar 23.670 contractes a la ciutat, un 17% menys que el 2021 i un 6,4% menys que el mateix període del 2019, dates prèvies a la pandèmia de Covid-19. A Catalunya el preu del lloguer s’ha elevat fins a 759,91 euros al mes, mentre que els nous contractes signats s’han reduït un 11,2% respecte a l’any passat.

La mitjana a Catalunya

En un comunicat aquest divendres, la Generalitat ha explicat que la renda mensual mitjana del lloguer a Catalunya ha registrat un increment interanual del 6,6% i se situa per sota de la inflació d’aquest trimestre, que ha estat del 9,1%.

A la ciutat de Barcelona, ​​el nombre de contractes signats ha baixat un 17%, mentre que a la resta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha reduït un 9,3%; a altres municipis de l’àmbit metropolità, un 8,5%, i a la resta de Catalunya, un 7,6%.

Justament aquesta setmana l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que congeli els lloguers donada la situació de crisi i inflació. Escòcia, exemple que posa Colau, ja va aprovar aquesta mesura ja fa uns dies, justament en el context de mesures per parar el cop de la crisi entre els ciutadans. La batllessa de Barcelona també ha augurat que si no s’adopten mesures hi podria haver una situació greu per a moltes famílies que podrien acabar sent desnonades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa