Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau demana a Madrid que congeli el preu dels lloguers durant la crisi

El 40% de les famílies de Barcelona viuen de lloguer, amb un preu mitjà a la ciutat que ronda els 1.000 euros mensuals. Una despesa que esdevé la més important dels ciutadans -lloguer o hipoteca- i que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha volgut posar en el centre del debat en plena crisi infacionària i energètica. Colau ha fet una petició expressa al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: que congeli el preu dels lloguers almenys fins que se superi la crisi. De fet, Escòcia ja va aprovar aquesta mesura ja fa uns dies, justament en el context de mesures per parar el cop de la crisi entre els ciutadans.

Evitar més desnonaments

L’alcaldessa ha dit que vol evitar que els contractes que vencen en els propers mesos s’apugin de forma desmesurada, tenint en compte que “la inflació està disparada”. Si no, alerta que poden produir-se “milers de desnonaments”, ja que el 40 % de les famílies barcelonines viuen de lloguer. A més, l’alcaldessa ha demanat celeritat en la seva petició, que si es pot fer de manera immediata abans d’acabar el mes de setembre. En aquest sentit, ha suggerit al president que es tramiti per la via d’urgència al Consell de Ministres.

Colau ha recordat que amb la regulació actual si es revisa un lloguer aquest no es pot incrementar més d’un 2%, però en canvi, els contractes vençuts no estan regulats pel que fa al preu, de manera que un propietari que comença de zero pot encarir el preu tant com vulgui al nou llogater.

Renfe, gratis, TMB, a meitat de preu

Colau ja va posar sobre la taula el debat sobre la rebaixa tarifària del transport públic, que ha acabat materialitzant-se des de Madrid amb la gratuïtat de Renfe i la rebaixa del 50% -tret de la T-Casual, al 30%- en el cas dels transports metropolitans de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau ens roba!! a setembre 15, 2022 | 15:23
    Colau ens roba!! setembre 15, 2022 | 15:23
    Congel.lat tu el sou de 100.000 euros, lladregota grossa. Comuna ade lladres i drogates fora!!!.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa