Colau demana que s’absolgui els tres activistes de l’habitatge que s’enfronten a penes de presó

Prega a la justícia que "no criminalitzi" la denúncia a "l'assetjament immobiliari" abans del judici als membres del Sindicat de Llogateres

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet costat aquest diumenge als dos llogaters i el portaveu del Sindicat de Llogateres, Jaime Palomera, que seuran com a acusats en un judici que comença aquest dilluns i on s’enfronten a una petició de condemna de la Fiscalia de tres anys de presó per a cadascun d’ells per haver ocupat el local d’un propietari per exigir negociar un lloguer social. En un missatge a les xarxes socials, Colau ha explicat que l’Ajuntament s’ha reunit amb els propietaris per demanar-los que retiressin la denúncia contra Palomera i els dos llogaters processats, Alpha i Fran, que l’alcaldessa ha definit de “víctimes d’assetjament immobiliari”.

Colau ha detallat que el consistori ha multat amb 180.000 euros als titulars del pis que comparteix la parella, “la família Fradera-Beya”, concreta l’alcaldessa en el seu apunt i dels que diu que van intentar desnonar els llogaters. “Els volien expulsar de casa seva”, retreu l’alcaldessa, que assegura que “una de les principals amenaces als drets fonamentals i la convivència” que ha constatat durant els seus sis anys al capdavant de l’Ajuntament “és sense cap mena de dubte l’especulació immobiliària”.

“Necessitem que lleis i tribunals posin fre als abusos dels grans especuladors, no que persegueixin a les víctimes dels abusos”, apressa Colau, que prega a la justícia que “no criminalitzi aquelles persones i col·lectius que s’atreveixen a denunciar l’assetjament immobiliari”. Per la seva banda, Colau es compromet que l’Ajuntament farà tot el que estigui al seu abast “per protegir els llogaters dels abusos de les grans propietats immobiliàries”.

Més informació

Nou comentari