Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana que s’absolgui els tres activistes de l’habitatge que s’enfronten a penes de presó
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet costat aquest diumenge als dos llogaters i el portaveu del Sindicat de Llogateres, Jaime Palomera, que seuran com a acusats en un judici que comença aquest dilluns i on s’enfronten a una petició de condemna de la Fiscalia de tres anys de presó per a cadascun d’ells per haver ocupat el local d’un propietari per exigir negociar un lloguer social. En un missatge a les xarxes socials, Colau ha explicat que l’Ajuntament s’ha reunit amb els propietaris per demanar-los que retiressin la denúncia contra Palomera i els dos llogaters processats, Alpha i Fran, que l’alcaldessa ha definit de “víctimes d’assetjament immobiliari”.

Colau ha detallat que el consistori ha multat amb 180.000 euros als titulars del pis que comparteix la parella, “la família Fradera-Beya”, concreta l’alcaldessa en el seu apunt i dels que diu que van intentar desnonar els llogaters. “Els volien expulsar de casa seva”, retreu l’alcaldessa, que assegura que “una de les principals amenaces als drets fonamentals i la convivència” que ha constatat durant els seus sis anys al capdavant de l’Ajuntament “és sense cap mena de dubte l’especulació immobiliària”.

“Necessitem que lleis i tribunals posin fre als abusos dels grans especuladors, no que persegueixin a les víctimes dels abusos”, apressa Colau, que prega a la justícia que “no criminalitzi aquelles persones i col·lectius que s’atreveixen a denunciar l’assetjament immobiliari”. Per la seva banda, Colau es compromet que l’Ajuntament farà tot el que estigui al seu abast “per protegir els llogaters dels abusos de les grans propietats immobiliàries”.

Més notícies
La Rashida, a casa d'un veí que la va acollir uns dies després de ser expulsada per sorpresa / D.C.
Desnonats mentre eren fora de casa: “Et cau el món a sobre”
Notícia: Desnonats mentre eren fora de casa: “Et cau el món a sobre”
Comparteix
Diverses persones afectades per procediments d'expulsió denuncien el daltabaix vital que suposa trobar-se sense llar per sorpresa
MAlgunes manifestants han recordat el veí que es va suïcidar amb espelmes a peu de carrer / Miquel Codolar (ACN)
Centenars de persones surten al carrer pel suïcidi d’un veí a punt de ser desnonat
Notícia: Centenars de persones surten al carrer pel suïcidi d’un veí a punt de ser desnonat
Comparteix
S'han cridat lemes com 'No són suïcidis, són assassinats' i 'Justícia desnona i assassina'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa