Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Centenars de persones surten al carrer pel suïcidi d’un veí a punt de ser desnonat

Mig miler de persones s’han mobilitzat aquest dimarts al vespre a Barcelona després del suïcidi dilluns d’un home que havia de ser desnonat al barri de Sants, segons dades de la Guàrdia Urbana. Amb lemes com ‘No són suïcidis, són assassinats’ o ‘Justícia desnona i assassina’, la convocatòria ha aplegat davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya centenars de persones convocades per diferents entitats com la PAH, el Grup d’Habitatge de Sants o el Sindicat de Llogateres. Una part dels concentrats han iniciat la manifestació a la Plaça de Sants per després unir-se al grup que havia anat directament al carrer Mallorca. Alguns d’aquest grup han fet pintades en una immobiliària.

A la concentració reivindicativa el lema que mostraven la majoria de pancartes i que han cridat durant més d’una hora els manifestants ha estat ‘No són suïcidis, són assassinats’. Des de les vuit del vespre han anat arribant persones secundant la convocatòria de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

També s’ha sentit ‘No tolerarem cap més desnonament’ o ‘El barri no esta en venda, el barri es defensa’. Una línia policial ha evitat als manifestants apropar-se a la delegació del govern espanyol. No hi ha hagut cap incident.

Lucía Delgado, portaveu de la PAH, ha explicat que aquesta ha estat una de les 20 concentracions que s’han fet en diversos ajuntaments pel suïcidi d’un home de Sants. “Es podria haver evitat, és culpa de les lleis que no avalen a les famílies vulnerables”, ha lamentat.

Delgado ha afegit que la PAH exigeix que la moratòria dels desnonaments a les famílies vulnerables s’estengui a totes les persones vulnerables. Ha explicat que preveuen “un tsunami de desnonaments” els propers mesos, de fins a 26.000 desnonaments aquesta tardor i el 2022. “Una xifra mai vista ni en el pic del 2013”, ha lamentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa