Comkedem: superar barreres amb l’esport

L'entitat ofereix activitats de lleure i esportives a nens i joves amb discapacitats físiques

L’esport adaptat és l’epicentre de l’activitat de Comkedem​. Amb un projecte d’escoles esportives d’iniciació i formació l’associació vol apropar el basquet i l’hoquei a nens i joves. El programa esportiu està destinat a joves d’entre 7 i 25 anys, vagin o no en cadira de rodes. A l’escola els amants del bàsquet i l’hoquei poden superar les suposades barreres que posen les discapacitats. 

Les escoles dels dos esports inclouen entrenaments, exhibicions, jornades esportives i competicions, tant a nivell català com estatal. L’entitat posa a disposició dels joves cadires de roda preparades per fer esport. L’objectiu de l’escola és educar mitjançant l’esport. Comkedem és una associació sense ànim de lucre que es dedica a la promoció cultural i educativa a Barcelona. L’entitat organitza activitats de lleure i esport per a infants i joves amb discapacitat, segons informen a la pàgina web.

El motiu del naixement de Comkedem va ser l’afany de fomentar l’activitat física entre els joves amb discapacitat. L’entitat argumenta que aquests nens solen trobar “obstacles” per participar a activitats de lleure i esportives. “Això provoca uns dèficits que cal paliar amb un espai sense barreres, amb les eines necessàries per a desenvolupar-se, potenciant les habilitat socials, la iniciativa i, per sobre de tot, l’autonomia personal”, afegeixen des de Comkedem. 

L’associació detalla que no treballa amb joves amb discapacitats intel·lectuals. Les persones a què Comkedem rep són les que tenen malalties com la distròfia muscular, l’espina bífida, esclerosi múltiple o lesions medul·lars. L’equip de Comkedem està format per joves formats a les universitats i amb experiència amb el tracte a nens amb discapacitats. 

Més informació

Nou comentari