L’esport adaptat és l’epicentre de l’activitat de Comkedem​. Amb un projecte d’escoles esportives d’iniciació i formació l’associació vol apropar el basquet i l’hoquei a nens i joves. El programa esportiu està destinat a joves d’entre 7 i 25 anys, vagin o no en cadira de rodes. A l’escola els amants del bàsquet i l’hoquei poden superar les suposades barreres que posen les discapacitats. 

Les escoles dels dos esports inclouen entrenaments, exhibicions, jornades esportives i competicions, tant a nivell català com estatal. L’entitat posa a disposició dels joves cadires de roda preparades per fer esport. L’objectiu de l’escola és educar mitjançant l’esport. Comkedem és una associació sense ànim de lucre que es dedica a la promoció cultural i educativa a Barcelona. L’entitat organitza activitats de lleure i esport per a infants i joves amb discapacitat, segons informen a la pàgina web.

El motiu del naixement de Comkedem va ser l’afany de fomentar l’activitat física entre els joves amb discapacitat. L’entitat argumenta que aquests nens solen trobar “obstacles” per participar a activitats de lleure i esportives. “Això provoca uns dèficits que cal paliar amb un espai sense barreres, amb les eines necessàries per a desenvolupar-se, potenciant les habilitat socials, la iniciativa i, per sobre de tot, l’autonomia personal”, afegeixen des de Comkedem. 

L’associació detalla que no treballa amb joves amb discapacitats intel·lectuals. Les persones a què Comkedem rep són les que tenen malalties com la distròfia muscular, l’espina bífida, esclerosi múltiple o lesions medul·lars. L’equip de Comkedem està format per joves formats a les universitats i amb experiència amb el tracte a nens amb discapacitats. 

Nou comentari

Més notícies
Sessió a la Fundació Arsis per a nens. | Fundació Arsis

Fundació Arsis: assistència psicològica per a nens que han patit maltractament

El Servei d'Atenció a la Infància és el programa en què l'entitat ajuda a menors que viuen en ambients inestables

Pallapupas, els actors que porten alegria als hospitals

L'entitat fa actuacions davant de pacients de totes les edats per humanitzar el procés d'hospitalització

Banc Farmacèutic, l’ONG que ajuda les famílies desafavorides a comprar medicaments

Desenvolupa diverses campanyes per ajudar les persones que no poden fer front a despeses mèdiques
L'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB). | ACAB

Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia: la lluita contra l’angoixa dels familiars

L'ACAB té programes de suport en què convida els afectats a compartir sentiments i emocions