Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fundació Arsis: assistència psicològica per a nens que han patit maltractament

La Fundació Arsis ofereix atenció psicològica a nens que han patit o pateixen maltractament o negligència a casa. A través del programa Servei d’Atenció a la Infància (SAI) desenvolupa un programa que assisteix 54 nens que provenen d’ambients familiars inestables. Amb teràpies d’una hora setmanal i reunions amb pares o tutors els acompanyen per facilitar la superació del trauma.

Arsis detalla que els beneficiaris del programa són nens i joves d’entre 5 i 18 anys. Segons dades de la fundació el 56% dels nens que participen del programa viuen en famílies monoparentals i el 30% ho fan amb altres familiars perquè els pares no tenen la tutela. Dels menors participants del servei d’atenció el 70% tenen pares que no treballen, reben algun tipus d’ajuda o no disposen d’ingressos fixos; el 13% tenen pares que han estat a presó; el 22% que consumeixen drogues i el 13% que pateixen trastorns mentals.

Tots aquests menors pateixen algun tipus de trauma a causa de situacions d’inestabilitat, que miren de superar amb l’ajuda dels professionals d’Arsis i amb un projecte pioner com el SAI, segons informen a la seva pàgina web. La fundació, fundada per Joaquín Iglesias, treballa al districte de Sant Martí i va néixer amb la vocació d’educar. Tot i així, al llarg del anys ha ampliat l’àmbit d’actuació per ajudar a famílies en situació d’emergència social, sobretot arran de la crisi.

La Fundació Arsis aspira ara a arribar a més nens amb el SAI. L’entitat explica a la presentació del projecte que té una llista d’espera de 25 nens perquè comencin a formar part del programa. La fundació recorda que Sant Martí és el districte on hi ha una major població infantil de tot Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa