Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retards al Prat en la segona jornada de vaga del personal de Ryanair
  • CA

L’aeroport del Prat ha sigut un dels més afectats al conjunt de l’Estat en la segona jornada de vaga de tripulants de cabina de Ryanair. Al llarg de la jornada, 20 vols programats amb arribada o sortida de l’aeròdrom barceloní han sigut cancel·lats i altres 22 han patit retards aquests dissabte a causa de la convocatòria d’aturades dels treballadors de la companyia irlandesa, que es repeteix a aeroports de tota Europa. Denuncien que l’empresa es nega a negociar millores del conveni col·lectiu de la plantilla i que, sovint, les retribucions que cobren no arriben al salari mínim interprofessional.

Dels 16 trajectes que fins a mitja tarda han vist trastocat l’horari previst, 13 eren vols d’arribada a la capital catalana i altres tres eren sortides, ha informat el sindicat USOC. Les primeres afectacions s’han registrat al llarg del matí d’aquest dissabte, quan tres vols de sortida de Ryanair i altres dos d’arribada de la mateixa companyia al Prat han vist alterats els seus horaris a causa de les protestes del personal, que es van iniciar aquest divendres, coincidint amb el pont de Sant Joan. Els retards s’han estès aquest matí a una quinzena de vols amb arribada o sortida a diferents punts de l’Estat espanyol, informa l’ACN.

La posicions allunyandes que Ryanair i el seu personal mantenen davant del conflicte laboral conviden a pensar que els problemes en els vols de la companyia vagin a més. A Girona hi ha un vol d’arribada que aterrarà una hora més tard del previst i un de sortida que ho farà dues hores després de la programada.

Aturades el pròxim cap de setmana

Es preveu que la vaga es repeteixi el pròxim cap de setmana. La segona tongada d’aturades està convocada a partir de dijous 30 i s’allargarà fins dissabte que ve. Coincideix amb l’inici de juliol, amb què s’obre el període de vacances i l’auge d’activitat estival als aeroports.

En paral·lel a les incidències d’aquest dissabte, els sindicats USOC i SITCPLA han anunciat que demanaran mesures cautelaríssimes a l’Audiència Nacional per a la convocatòria d’aturades del cap de setmana vinent. L’objectiu és garantir el dret a vaga dels treballadors, assenyalen les organitzacions convocants.

Els sindicats denuncien serveis mínims abusius. Apunten que preparen denúncies al respecte. Alhora, asseguren que Ryanair ha pressionat treballadors perquè continuïn al seu lloc de treball o per dissuadir-los de sumar-se a les protestes i exigir-los que treballin. Afegeixen que han enviat treballadors de tripulació de Marroc a l’Estat espanyol per cobrir serveis. Afirmen que la companyia ha demanat també a personal que es troba en baixa laboral que ocupi el lloc de feina.

Més notícies
Vigilants dels controls d'accés del Prat es manifesten a l'aeroport / Cedida
Clatellada a Aena després de gairebé 3 anys de vaga invisible al Prat
Notícia: Clatellada a Aena després de gairebé 3 anys de vaga invisible al Prat
Comparteix
Un jutjat absol uns vigilants denunciats per penjar enganxines a favor de la protesta que mantenen des de 2019
Una imatge d'arxiu de passatgers esperant un vol a l'aeroport del Prat / Europa Press
La falta “generalitzada” de personal posa contra les cordes l’Aeroport
Notícia: La falta “generalitzada” de personal posa contra les cordes l’Aeroport
Comparteix
Programació de vols per a l'estiu de màxims amb menys plantilla: "Comencem a patir molt"
Autobusos de TMB / TOT Barcelona
Convocada una vaga de 24 hores als autobusos de TMB
Notícia: Convocada una vaga de 24 hores als autobusos de TMB
Comparteix
Una assemblea de treballadors aprova aturar el servei el 22 de setembre, a les portes de la Mercè i en desacord amb la proposta de conveni col·lectiu de l'empresa
Manifestació negacionista contra la vacunació de la Covid-19 al centre de Barcelona / Jordi Play
Demanen 4 anys de presó per vandalisme en una protesta negacionista
Notícia: Demanen 4 anys de presó per vandalisme en una protesta negacionista
Comparteix
Jutgen un manifestant a qui la Fiscalia acusa de danyar un vehicle mentre s'atrinxerava i s'enfrontava als Mossos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa