Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Convocada una vaga de 24 hores als autobusos de TMB
  • CA

Nova convocatòria de vaga a l’horitzó als autobusos de Barcelona. Personal de busos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha acordat en assemblea convocar una vaga de 24 hores al servei pel pròxim 22 de setembre, coincidint amb l’inici de la Mercè. Els convocants es declaren en contra de l’esborrany de conveni col·lectiu que la direcció de l’empresa que depèn de l’Ajuntament ha presentat als representants dels treballadors.

El comitè pel conveni de transports de Barcelona recorda en un comunicat que el marc laboral als autobusos municipals es negocia des d’octubre de 2021. Critica que, des que es van encetar els contactes, no s’ha produït “cap avanç significatiu donades les posicions numantines de la direcció de l’empresa”.

Fonts sindicals indiquen que la proposta d’aturades parteix de la CGT i que, per ara, la resta del comitè d’empresa -integrat per sis sindicats- no té coneixement de la convocatòria ni s’hi ha adherit de moment. En tot cas, la UGT no desestima la possibilitat de sumar-se a la vaga. “A tres mesos vista és difícil saber-ho. Cal seguir negociant. Però no es descarta si s’arriba al setembre sense res”, sosté la UGT.

Els promotors de la protesta acusen TMB de negar-se “reiteradament” a “obrir una autèntica negociació per millorar les condicions laborals de la plantilla”. Els convocants desaproven l’oferta de l’empresa en les negociacions pel conveni. “Significarien, en cas de ser acceptades pels sindicats, una pèrdua de drets dels treballadors i treballadores i un empitjorament de les condicions laborals”, alerten.

Negociacions obertes

L’assemblea de treballadors que s’ha decantat a favor de la vaga ha aprovat refusar la proposta de conveni que la direcció de TMB ha formulat. Alhora, ha acceptat mantenir negociacions obertes per procurar que l’aturada de 24 hores a les portes de la Mercè no arribi a efectuar-se.

En aquest sentit, ha convingut “donar temps per arribar a un acord fins al 22 de setembre”, la jornada prevista per a la vaga. Els organitzadors afegeixen que tiraran endavant amb la protesta la jornada prevista “en cas que l’empresa no canviï de posició”. Alhora, anticipen que es citarà una nova assemblea el mateix 22 de setembre per decidir altres dates per a més mobilitzacions.

Tots els sindicats van donar suport a una vaga parcial als autobusos de la ciutat el passat 17 de febrer. Amb la mobilització, els sindicats van demanar la dimissió de la presidenta de TMB, Laia Bonet, per la polèmica per les acusacions a un treballador d’haver retingut presumptament dues joves en un bus i que després es van revelar incertes; el pagament íntegre dels 25,6 milions d’euros que la companyia va deixar d’abonar a uns 4.200 empleats entre 2003 i 2021 per un complement mal calculat, i la jubilació anticipada per als conductors als 60 anys.

Més notícies
Obres de renovació en un tram de la línia L5 en una imatge d'arxiu / TMB
TMB deixarà sense servei la línia L5 tot el juliol entre la Sagrera i Horta
Notícia: TMB deixarà sense servei la línia L5 tot el juliol entre la Sagrera i Horta
Comparteix
Les obres també tindran afectacions durant el mes d'agost, quan es deixaran set parades inconnexes entre La Sagrera i El Carmel
Activistes veïnals bloquegen un Bus Turístic / Foto: ABTS
Bloqueig veïnal d’un Bus Turístic contra el boom de visitants postCovid
Notícia: Bloqueig veïnal d’un Bus Turístic contra el boom de visitants postCovid
Comparteix
L'Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT) avisa que farà més accions com aquesta si no hi ha canvis en el model de ciutat
Viatgers a la L3 del metro de Barcelona a l'estiu / Jordi Play
Per què en alguns busos i metros tens més fred que en d’altres
Notícia: Per què en alguns busos i metros tens més fred que en d’altres
Comparteix
Els vagons nous tenen un sistema de climatització diferent, que detecta el contrast tèrmic
L'Instituto Coordenadas ha encarregat una anàlisi de la gestió de l'Aerobús / Servimedia
“Descontrol” a l’Aerobús per manca d’inspeccions de l’AMB, segons un estudi
Notícia: “Descontrol” a l’Aerobús per manca d’inspeccions de l’AMB, segons un estudi
Comparteix
L'Instituto Coordenadas ha encarregat una anàlisi dels presumptes incompliments del nou operador del servei de bus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa