Repartidors de Glovo traslladen a Colau la preocupació per la precarietat del sector

L'alcaldessa en funcions diu als portaveus del col·lectiu 'Riders x drets' que la tecnologia no pot ser "excusa" per incomplir drets laborals

Representants de la plataforma ‘Riders x drets’ s’han reunit aquest dijous amb l’alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, a l’Ajuntament per traslladar-li la “preocupació per la precarietat laboral que viuen”, segons ha apuntat Colau a través d’una piulada recollida per l’agència ACN. Ha dit que comparteix la preocupació dels repartidors, que treballen amb les seves bicicletes o motos per a empreses com Glovo o Deliveroo , entre d’altres.

[r:1]

Colau ha afegit que és una “precarietat” que també comparteixen altres sector professionals. “Els avenços tecnològics no han de ser mai excusa per evitar la protecció dels drets laborals”, ha assegurat. A la reunió hi ha participat també el comissionat d’Altres Economies, Álvaro Porro, que aquest mandat ha treballat un model per a distingir les iniciatives que són realment fidels als principis de l’economia col·laborativa dels negocis que usen aquest relat per burlar drets i lleis.

Precisament aquest dimecres l’empresa Deliveroo ha negat en un judici l’acomiadament improcedent de nou ‘riders’ a Barcelona i ha defensat el model d’autònoms. L’advocat de l’acusació, Nacho Parra, ha defensat que els acomiadaments van ser una “represàlia” contra aquells treballadors “que s’havien significat més” en les protestes de l’estiu del 2017. Dimarts un jutjat de primera instància de Barcelona va desestimar la demanda d’un repartidor de Glovo i va resoldre que els treballadors de l’empresa són autònoms reals i no ficticis com defensen els repartidors. Es tracta de la segona sentència favorable a la companyia catalana en una setmana i després de la mort d’un noi nepalí de 22 anys mentre transportava una comanda per a Glovo.

Més informació

Nou comentari