Nova sentència a favor de Glovo que rebutja que els repartidors siguin falsos autònoms

Els jutges desestimen la demanda d'un 'rider' i publiquen la segona resolució favorable a l'empresa en una setmana

Un jutjat de primera instància de Barcelona ha desestimat la demanda d’un repartidor de Glovo i ha resolt que els treballadors de l’empresa són autònoms. Es tracta de la segona sentència favorable a la companyia catalana en una setmana, després de la publicada pel Jutjat Social número 14 de Barcelona. Totes dues resolucions han coincidit en argumentar que els ‘riders’ “fan l’itinerari que volen, utilitzant el mitjà de transport que volen, les despeses van al seu càrrec, no tenen assignada una zona determinada, escullen els dies i franges horàries en les quals presten els seus serveis” i que poden rebutjar una comanda o bé fer vacances sense comunicar-ho a l’empresa.

Per contra, els repartidors de Glovo esgrimeixen almenys cinc sentències que resolen que són falsos autònoms. Concretament, es tracta de tres sentències del jutjat social número 1 de Madrid de l’abril passat en les quals una mateixa jutgessa determinava que els treballadors d’aquestes plataformes són falsos autònoms i haurien d’haver estat contractats, així com dues resolucions judicials més, una del jutjat social 33 de Madrid del mes de febrer passat i una altra d’un jutjat de Gijón.

Amb tot, Glovo també acumula ja cinc sentències al seu favor: una del jutjat social 17 i del jutjat 39 de Madrid, juntament amb una altra del jutjat d’Oviedo i una altra del jutjat social 14 de Barcelona, a més d’aquesta última, que data del 29 de maig. A part, l’empresa catalana també ha guanyat un altre cas a Itàlia.

Més informació

Nou comentari