La pandèmia, però també la pressió immobiliària que assetja les grans ciutats amb més o menys intensitat, fa estralls en el teixit comercial de Barcelona. Restaurants, bars, forns, llibreries, drogueries, merceries… La llista de persianes abaixades que posen punt i final a una història d’arrelament i servei als barris sembla no acabar-se mai. A més, grans carrers comercials com Pelai o Ferran han vist com els darrers anys tancaven negocis i no n’obren de nous.

Tanca la merceria Olga, al Poble-sec

A la llista de comerços desapareguts caldrà sumar-hi aquest divendres 29 de juliol la merceria Olga, al barri del Poble-sec. Ubicada al carrer de la Concòrdia, 1, a tocar del Paral·lel, aquest establiment té una trajectòria de 28 anys que es veurà esguerrada en uns dies. Tal i com explica al TOT Barcelona la seva propietària, l’Ogla Gascón, s’ha vist abocada al tancament perquè el propietari del local que ocupa no li ha donat cap opció viable per continuar.

Entrada a la merceria Olga, al Poble-sec

“Vaig muntar aquest negoci fa 28 anys amb la meva mare, i ara estavem en una cruïlla. La propietat no ens volia renovar el lloguer perquè volia vendre’l, i naturalment no podíem pagar el preu, o destinar-lo a habitatge per a un dels propietaris. I després de mirar el preu dels lloguers al barri, tots massa cars, hem decidit començar una nova vida. Deixem de ser autònomes i deixem Barcelona”, diu l’Olga. No sense nostàlgia, perquè va obrir la merceria quan tenia només 18 anys i ha viscut “molt” entre aquestes quatre parets.

Així, divendres 29 de juliol la merceria Olga abaixarà la persiana sense possibilitat de reobrir en un altre local. Regust agredolç per a l’Olga i la seva mare, que no obstant, han vist com el veïnat s’ha abocat a fer comandes i a ajudar a liquidar l’estoc en aquests darrers dies.

Adéu a un forn centenari

Aquesta setmana també hem sabut que el forn Girabal estava obert des de 1909 i abaixarà la persiana definitivament el 31 de juliol, 113 anys després de la seva obertura i amb diverses generacions familiars de forners al capdavant. I tot just fa unes setmanes es feia públic també que la merceria Casa Alié abandona el barri del Raval després d’una trajectòria de gairebé 90 anys. En aquest cas, Casa Alié no abaixa la persiana perquè abandona el negoci, sinó que ho fa perquè es trasllada a una nova localització.

Més notícies
Interior del centenari Forn Girabal / Ruta dels emblemàtics

Tanca un forn centenari a Sant Andreu

Notícia: Tanca un forn centenari a Sant Andreu
Comparteix
El forn Girabal estava obert des de 1909 i abaixarà la persiana definitivament el 31 de juliol, 113 anys després
Notícia: Tanca un forn centenari a Sant Andreu - Mobile
Adeu definitiu a la drogueria Gomara, al Raval / Google Maps

Tanca per sempre una drogueria centenària del Raval

Notícia: Tanca per sempre una drogueria centenària del Raval
Comparteix
La propietat els demana el doble de lloguer que paguen ara i denuncien que s'han vist forçats a marxar
Notícia: Tanca per sempre una drogueria centenària del Raval - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Paqui pelay a juliol 25, 2022 | 00:49
    Paqui pelay juliol 25, 2022 | 00:49
    Es una lástima que negocios tan emblemáticos y de barrio los dejen morir....como pasó con la perfumería de la plaza dels ocellets, emblemática y del barrio y que?! Se la han alquilado o vendido y en lo que la han transformado y en 4 días, he visto su cambio como han tirado paredes, sin sentimiento alguno.... y con la .erceria Olga pasará lo mismo, soy del barrio de hace más de 40 años , tengo 52 y he visto los cambios sin escrúpulos alguno , soy esteticien y como me hubiera gustado alquilar un local de estos, porque seguiría conservándose, pero que ayudas ofrecen ?! Que pena....yo también me iré del barrio en un tiempo, me mata el cambio tan horrible que se ha echo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa