Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca per sempre una drogueria centenària del Raval
  • CA

Adeu definitiu. La drogueria centenària Gomara, a la confluència dels carrers Xuclà i Elisabets del Raval, s’acomiada del barri per sempre més. I la culpa la té el lloguer. En concret, la propietat, segons la versió dels inquilins. L’amo del local ha posat sobre la taula un augment del lloguer que dobla l’actual, situat en els 1.500 euros. Una situació inassumible per als llogaters, segons el relat que ofereixen al diari ARA.

“El nostre mata-rates serà el lloguer. Res més efectiu que això”, denuncia Eduard Elias, amo d’Elias Decoració. Des de principis de setmana el local està adornat d’uns tristos cartells de “liquidació”. L’adeu és imminent, després que la propietat els comuniqués la mala notícia divendres passat. D’aquesta forma, el barri del Raval perdrà un local centenari. En concret, de quasi 140 anys d’història, des que el 1883 es documentés la seva obertura. I la incògnita sobre qui serà el nou inquilí és ben viva, ja que els que ara hi són al local no saben qui els succeirà.

L’Ajuntament de Barcelona va protegir l’edifici el 2016 amb la categoria E2, la segona més elevada. Ho va fer així, en virtut de l’interès que suposa aquest establiment. Això implica que qualsevol obra que s’hi faci ha d’anar encaminada a preservar i fer valdre el patrimoni i el valor històric del local, amb la finalitat de mantenir el seu caràcter distintiu. De retruc, en definitiva, és una mesura encaminada a preservar la memòria històrica -en aquest cas, arquitectònica- de la ciutat, especialment en zones tan antigues de la capital catalana com ho és el barri del Raval, al cor de Barcelona. Sigui com sigui, la singularitat destacada per l’Ajuntament no ha impedit que un establiment que ha vist la vida passar i canviar per complet marxi per sempre. L’únic que es mantindrà, però, serà el rètol que resa “drogueria Gomara”, a la cantonada entre els carrers Xuclà i Elisabets.

Més notícies
Llogaters del bloc de pisos socials del Raval que s'ha quedat sense llum arran d'un incendi la tarda de Cap d'Any / David Melero
Quatre mesos després, torna la vida en un bloc incendiat del Raval
Notícia: Quatre mesos després, torna la vida en un bloc incendiat del Raval
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana el retorn als domicilis dels veïns del número 39 del carrer Nou de la Rambla
Interior de la pastisseria Ribes, en una imatge del propi comerç a Google
Tanca una altra pastisseria familiar, la Ribes
Notícia: Tanca una altra pastisseria familiar, la Ribes
Comparteix
L'establiment del carrer Provença estava especialitzat en xocolata i pastissos
La pastisseria Fàbrega, al barri del Raval / Google Street View
Tanca una pastisseria emblemàtica de Barcelona
Notícia: Tanca una pastisseria emblemàtica de Barcelona
Comparteix
La desaparició de la pastisseria Fàbrega extingeix un altre negoci emblemàtic del Raval
Local de l'antiga camiseria Deulofeu, llogat per Starbucks / MMP
Starbucks també desembarca a plaça Sant Jaume
Notícia: Starbucks també desembarca a plaça Sant Jaume
Comparteix
El gegant americà dels cafès ocupa el local buit on hi havia hagut la mítica camiseria Deulofeu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa