Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Starbucks també desembarca a plaça Sant Jaume
  • CA

La cadena global de cafeteries Starbucks arriba a la plaça Sant Jaume de Barcelona, entre les seus de l’Ajuntament i la Generalitat. Ha llogat el local que havia ocupat fins el 2014 la històrica camiseria Deulofeu. Va ser víctima de la nova Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), que va suposar una pujada brusca de molts lloguers comercials de renda antiga, inassumibles per comerços tradicionals.

La firma Costa Coffee, competidora d’Starbucks, va ocupar l’espai durant una temporada però va fracassar-hi. Ara feia mesos que eren buits aquests baixos entre el carrer Ferran i el carrer del Call. L’obertura a plaça Catalunya va de la mà d’una altra estrena de l’empresa en una zona de primera categoria de Barcelona, el passeig de Gràcia.

Local de l'antiga camiseria Deulofeu, llogat per Starbucks / MMP
Local de l’antiga camiseria Deulofeu, llogat per Starbucks / MMP

El gegant americà tenia fins l’any passat un establiment molt a prop, al carrer Ferran cantonada amb arc de Santa Eulàlia. Va plegar durant els mesos més durs de crisi pandèmica i que ocupava un edifici en rehabilitació. La seva marxa va accentuar la sagnia de tancaments al carrer Ferran, molt deteriorat comercialment.

Starbucks va aterrar a Catalunya el 2002 de la mà de Grup Vips. Des d’aleshores ha estat un punt de trobada per als entusiastes dels cafès més dolços i una referència per al públic internacional. Té presència a 70 països, amb més de 24.000 establiments. Destaca per les preparacions especials, com gelats, dolços elaborats i toppings self-service per als cafès.

Exposició a la plaça Sant Jaume

Una altra obertura aquest hivern ha insuflat una efímera vida cultural a la plaça. A la cantonada de Sant Honorat i Call, just davant del Palau de la Generalitat, hi ha un local habitualment tancat al públic que ara ha obert per oferir una exposició sobre els 100 anys de la Societat de Nacions.

Exposició a l'espai Sant Honorat de plaça Sant Jaume / MMP
Exposició a l’espai Sant Honorat de plaça Sant Jaume / MMP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa