Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca una altra pastisseria familiar, la Ribes
  • CA

El degoteig de tancaments comercials als barris de Barcelona no s’atura els darrers anys, encara que no sempre siguin clausures mediàtiques. A la Nova Esquerra de l’Eixample ha tancat amb tota discreció una botiga molt estimada pels veïns més llaminers de la zona. La pastisseria i bomboneria Ribes va abaixar la persiana aquest març sense anunciar-ho ni fer escarafalls: els amos del negoci es van jubilar i van sortir d’escena sense rebombori.

“Van abaixar la persiana un dia entre setmana d’aquest març, com un laborable més, i l’endemà ja no van tornar a obrir”, explica al TOT Barcelona un comerciant del mateix carrer. Un cartell a posteriori va exposar als veïns que es tractava d’una jubilació i va evitar que circulessin rumors incorrectes: “Tancat per jubilació. Agraïm a tots els nostres clients la seva amabilitat i l’estima que ens heu tingut. Una forta abraçada”.

L’establiment estava situat al carrer Provença, entre Viladomat i Calàbria. A més del mostrador de dolços, feia també de petit bar d’esmorzars amb entrepans i cafès saborosos. El tracte familiar rere el taulell era un ganxo tan o més valorat pels clients com els productes servits.

Exterior de la pastisseria Ribes, en una imatge del propi comerç a Google
Exterior de la pastisseria Ribes, en una imatge del propi comerç a Google

La Ribes deixa enrere molts clients enamorats dels seus pastissos i xocolates, que eren especialitats de la casa. I de fet és el segon disgust pels veïns amants dels bons postres, perquè fa tres anys ja va tancar una altra pastisseria molt aclamada al barri, La Pla, al carrer Rocafort amb Còrsega.

Dues pastisseries tancades en pocs dies

És la segona pastisseria familiar emblemàtica que tanca a Barcelona en pocs dies, després de conèixer-se el comiat de la mítica Fàbregas del Raval. Dijous passat abaixava la persiana després de 63 anys a Ciutat Vella, per un problema de salut del propietari –descendent de la nissaga familiar dedicada a la pastisseria– i la manca de relleu generacional. El local estava al carrer Sant Antoni Abad número 3 i era dels pocs establiments històrics que quedaven a la zona, que ha viscut una gran transformació aquest segle a causa de la gentrificació i el relleu en la població resident.

A Sant Andreu i a Gràcia almenys han rebut bones notícies darrerament, per la reobertura de dos pastisseries que havien patit incendis. D’una banda, la pastisseria Morera del barri de Navas ha pogut tornar a aixecar la persiana després que un curtcircuit calés foc el local. De l’altra, la pastisseria Ideal de Gran de Gràcia, va patir un incendi de matinada però va poder refer-se’n i dos mesos després ha tornat a rebre els clients amb els seus dolços artesans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa