Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una pastisseria familiar i de barri reneix després d’un incendi
  • CA

D’entre de les cendres d’un incendi. Així ha renascut la pastisseria Morera, un establiment familiar i de barri, després que per culpa d’un curtcircuit calés foc el local, com han explicat a betevé. El foc a la nevera situada a l’obrador va ser la gota que va fer vessar el got; el Daniel Gibaja, que regenta la botiga, tenia depressió i amb aquest cop va haver de ser ingressat a l’hospital. Juntament amb la seva companya, la Maria Àngels Puertas, i el suport i ànims dels veïns, han pogut tornar a obrir.

Aquesta pastisseria mai havia tancat en els últims 20 anys, fins que va arribar el foc. De fet, quan va succeir el tràfic fet, la filla de la família es va bolcar de ple i va crear una campanya a través de les xarxes socials, sota el lema Salvem la Morera, en referència al nom de la pastisseria. Gràcies a aquesta iniciativa van poder vendre els lots de producte que no s’havien cremat per culpa de les flames i el veïnat es va assabentar del fet. Després del mal tràngol, de nou tornen a funcionar a ple rendiment. Tenen una trajectòria gens desmereixedora. Aquest establiment va ser fundat l’any 1964, pel “mestre pastisser”, com l’anomenen, Daniel Gibaja Bao, que també és un dels membres fundadors del Museu de la Xocolata de Barcelona.

El local fa pastissos al gust del consumidor, així com Tortell de Reis, coques de Sant Joan, mones de Pasqua, torrons, panellets, i tota mena de rebosteria tradicional. “Igualment, estem oberts a noves tendències i totes les nostres creacions es caracteritzen per tenir un toc de disseny actual”, diuen al seu web.

Tal com expliquen a la televisió pública de la capital, el Daniel Gibaja treballa 10 hores al dia durant sis dies de la setmana. L’altra membre de l’equip, amb qui el Daniel fa tàndem, es dedica sobretot a l’atenció dels clients, molts ells del mateix barri de Navas, situat al districte de Sant Andreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa