Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crema de matinada una pastisseria amb 100 anys d’història a Gràcia
  • CA

Aquest divendres de matinada ha cremat una pastisseria centenària arrelada al barri de Gràcia des de fa més de 100 anys. Es tracta de la Pastisseria Ideal, ubicada al número 207 del carrer Gran de Gràcia. Segons ha avançat el diari l’Independent de Gràcia, hi ha danys materials a l’establiment, fundat el 1919. Segons ha pogut confirmar el TOT Barcelona, de fonts de l’Ajuntament, l’accident s’ha detectat a les 2.30 hores de la matinada a l’altell de l’establiment, que a causa del fum i la temperatura ha acabat afectant tot el local. Malgrat tot, no hi ha hagut afectació a la resta de pisos de la finca. S’han desplaçat set dotacions dels Bombers per apagar les flames.

L’Ajuntament de Barcelona encara està esclarint els fets, per tal de determinar quin ha estat l’origen del foc, però el consistori ha confirmat que no hi ha cap persona ferida.

Tres generacions dedicades a fer dolços

La Pastisseria Ideal va néixer sota el nom de Pastelería y Confitería EL IDEAL, de la mà de Miquel Álvarez Bauló i Maria Soanes Mora, els fundadors de la pastisseria i confiteria que va ocupar un dels primers espais que hi havia en aquell moment al carrer Gran de Gràcia. El 1948 es va reformar l’establiment, ampliant l’obertura a l’exterior i es disposen nous aparadors, que encara avui es conserven. A l’interior s’amplia l’espai dedicat a la venda del producte.

Imatge de la Pastisseria Ideal, amb més de 100 anys d'història, ubicada al número 207 del carrer Gran de Gràcia abans de l'incendi que l'ha cremada el 14 de gener de 2022 / Google Maps
Imatge de la Pastisseria Ideal, amb més de 100 anys d’història, ubicada al número 207 del carrer Gran de Gràcia abans de l’incendi que l’ha cremada el 14 de gener de 2022 / Google Maps

El 1986 hi ha el primer relleu generacional. Jordi Álvarez, fill de Miquel Álvarez Bauló i Maria Soanes Mora, es fa càrrec de la botiga. Des de 2010 al capdavant de la pastisseria hi ha el Miquel i el Lluís Álvarez, nets dels fundadors i tercera generació de la família de pastissers que “continuen avui dia endolcint Gràcia en una estètica de l’època”, explica l’establiment al seu web. Malgrat el pas del temps, és dels pocs establiments que ha apostat per mantenir l’ambientació de l’època.

Entre els productes que es fan hi ha la crema catalana, la xocolata, broixos i tota mena de pastes, torrons o mones de Pasqua. Una de les receptes fetes per aquesta família de pastissers és el cremat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa