Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La plaça de les Glòries arribarà a ser l’espai central de Barcelona?
  • CA

Des que el 2014 es va començar a retirar l’anella viària, que ocupava gairebé la pràctica totalitat de l’antiga plaça, que les Glòries estan en obres. I si bé alguns dels projectes de la transformació prevista comencen a ser realitat, altres han patit anys de retard i han vist com quedaven paralitzats. Avui el paisatge és contradictori. En una banda de la plaça, material de construcció i una certa imatge d’abandonament, i a l’altra, un pulmó verd que permet entreveure quin serà el futur de la plaça.

Però la plaça de les Glòries, més de 150 anys després de la seva construcció, no és el que havia somiat Ildefons Cerdà. Ell tenia al cap un disseny que la convertiria en el centre de Barcelona, punt de centralitat de tota la ciutat. Avui dia encara és lluny d’aquesta idea, però els projectes municipals per convertir la plaça en un gran pulmó verd van en aquesta direcció. Ho aconseguiran, o les Glòries continuaran essent un punt d’encreuament de trànsit -amb els túnels molt més reduït) de les trens principals vies de la ciutat, Meridiana. Gran Via i Diagonal?

La inauguració del túnel que connecta la Gran Via per sota terra -de moment, només en direcció Besòs- ha alleugerit la pressió després de 7 anys d’obres. Però els veïns de la zona es queixen que algunes obres estan abandonades des de fa tres anys: brutícia, acumulació de material i fins i tot rosegadors es passegen per la meitat sud de la plaça, denuncien.

L’Ajuntament ha anunciat l’inici de la seva promoció d’habitatge públic més important, amb quatre blocs de pisos al solar de l’Illa Glòries, delimitat per la Gran Via, la plaça de les Glòries i el carrer dels Encants Vells. També una reforma que fa anys que els veïns esperen, i que ha de ser una realitat el 2025 després d’acumular anys de retard: una rambleta verda que es desplegarà entre els carrers de Badajoz i Bilbao, sobre el túnel de les Glòries.

Poll

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa