La patronal d’enginyers i arquitectes denuncia que Barcelona ha “paralitzat” els projectes

Alerten que que la manca de projectes "contribueix a endarrerir el retorn a la normalitat i la recuperació econòmica"

La patronal Asinca, que representa les empreses d’enginyeria i arquitectura de Catalunya, ha criticat aquest dijous que l’Ajuntament de Barcelona “ha paralitzat les licitacions de projectes i sol·licituds de propostes tècniques” des de l’inici de la pandèmia i que l’empresa municipal BIMSA “no ha publicat ni un sol concurs públic” entre el 14 de març i el 20 d’abril. Segons Asinca, aquesta “nul·la activitat licitadora” es “contradiu completament amb la urgència d’abordar les necessitats de la ciutat i contribueix a endarrerir el retorn a la normalitat i la recuperació econòmica”. La patronal veu la situació “inexplicable” i “incoherent amb la campanya de contractació sostenible que el consistori ha dut a terme recentment”.

“La millora de la ciutat per afrontar els reptes actuals és objectivament necessària, urgent i a més contribueix directament a la recuperació econòmica generant activitat per a molts sectors”, assegura l’entitat en un comunicat.

La patronal diu que la manca de licitacions de l’Ajuntament “contrasta extraordinàriament amb el desplegament” d’Infraestructures.cat, l’empresa depenent de la Generalitat, que ha licitat en el mateix període 46 projectes per un import de més de 2,7 milions d’euros.

Asinca recorda que les activitats de licitar i encarregar l’estudi de propostes per millorar la ciutat no tenen cap risc i són “perfectament compatibles amb la situació d’emergència”.

“Ara és un bon moment per avançar en l’estudi de propostes de transformació de les infraestructures per adaptar-les a les necessitats d’una societat ambiental i econòmicament sostenible. Com aquests dies s’ha visualitzat, tenim encara molta feina pendent important i urgent”, ha dit el president de l’associació, Josep Túnica.

Més informació

Nou comentari