Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra creu que la crisi del coronavirus serà en “U” i no en “V”

La directora d’anàlisi econòmica de la Cambra de Barcelona, Carme Poveda, descarta que la crisi derivada de l’emergència sanitària pel coronavirus sigui en forma de “V”. Això implicaria que l’economia tocaria fons però que, de forma ràpida, es recuperaria. En canvi, Poveda opina que serà en forma d'”U”, tal com ha dit aquest vespre en un acte organitzat per l’entitat presidida per Joan Canadell i l’institut Ostrom. “La sortida en V està descartada, la més probable, a hores d’ara, és la sortida en U”, ha assegurat Poveda.

Tal com ha expressat la Cambra en altres ocasions, Poveda ha considerat insuficients les mesures de suport als autònoms i microempreses adoptades pel govern central. “Ja sabem que la caiguda de l’activitat i l’ocupació és històrica, però l’evolució de la recuperació dependrà de les mesures que hagin pres els governs, a nivell europeu, espanyol i català”, ha comentat Poveda en la jornada virtual Respostes contra la pandèmia

L’assessora fiscal i responsable de l’àrea tributària de la consulta Ubach Munné ha apuntat que el “realisme” i la “responsabilitat” serviran per superar el context de crisi. “La situació és nova per a tots i és una oportunitat per tornar a empoderar el ciutadà”, ha afegit. L’investigador associat a l‘institut Ostrom Pau Vila ha resumit algunes de les propostes del think tank, com ara una renda bàsica amb un reemborsament contingent a la renda en el proper exercici fiscal, mecanismes de flexibilització temporal per a plantilles o incentius per teletreballar. 

El director de recerca de l’institut, Martí Jiménez-Mausbach, ha rebutjat la idea que la salut i l’economia no poden anar plegades. “Si no s’implementen actuacions eficaces des del punt de vista de la mitigació del virus, el cost econòmic serà insostenible”, ha avisat. Jiménez-Mausbach ha receptat les cinc T per fer front a la pandèmiatest (diagnosticar), trace (seguir), treat (tractar), trust (confiança) i transparency (transparència). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa