Parlem Telecom ha presentat aquest dijous un projecte de realitat augmentada al mercat de La Boqueria. L’objectiu principal de la iniciativa és fomentar el comerç en línia, sobretot en els locals i establiments de productes de proximitat. Aquest projecte, que compte també amb la col·laboració de Cellnex, Lenovo i Red.es, vol oferir a l’usuari virtual una experiència de compra immersiva equivalent a la compra presencial en un mercat. El mercat de La Boqueria ha estat l’escollit per fer la primera prova de la realitat augmentada 5G que ha creat Parlem i els seus col·laboradors per contribuir en la millora de la compra de proximitat.

Les empreses han fet la prova pilot on s’han utilitzat unes ulleres de realitat virtual que permeten als compradors virtuals seleccionar en temps real des dels seus dispositius (PC, tauleta, telèfon mòbil) productes concrets de les parades del mercat i obtenir informació addicional sobre aquests amb realitat augmentada. A través d’uns sensors i unes càmeres col·locades a la muntura de les ulleres, la tecnologia és capaç d’entendre i reconstruir l’estructura de l’escena, és a dir, representar el mercat en temps real.

Fotografia de família de tots els representants de les empreses que col·laboren en la iniciativa / Parlem
Fotografia de família de tots els representants de les empreses que col·laboren en la iniciativa / Parlem

La demostració de compra d’aquest dijous, que s’ha dut a terme a la parada Olives Francesc de La Boqueria, ​​ha estat possible gràcies a una aplicació desenvolupada amb tecnologia de realitat que ha impulsat Parlem Telecom, a la xarxa 5G desplegada per Cellnex Telecom i a les solucions edge computing proporcionades per Lenovo.

La primera prova a Catalunya

La iniciativa al mercat barceloní és el primer cas d’ús que s’executa del Pilot 5G Catalunya impulsat per Red.es, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. “Parlem Telecom s’enorgulleix de liderar aquest primer cas d’ús del pilot 5G a Catalunya, amb el qual consolidem l’aposta de la nostra operadora per a la innovació a l’àrea metropolitana de Barcelona i al conjunt del territori català”, ha explicat Ernest Pérez, fundador i director general de Parlem durant l’intervenció final.

Nou comentari

Comparteix