Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Mercat de la Boqueria, premi a l’Establiment Comercial Centenari
  • CA

El Mercat de la Boqueria ha estat guardonat amb el premi a l’Establiment Comercial Centenari. Aquest dimecres i des del Palau de la Generalitat, el Govern ha lliurat els premis dels anys 2019 i 2020 a diferents establiments d’arreu de Catalunya. Un d’ells ha estat l’icònic Mercat de la Boqueria, que va obrir l’any 1840. De totes maneres, els seus orígens es remunten a l’any 1217, quan documents històrics expliquen la presència de taules de venda de carn al Pla de la Boqueria, on eren freqüents els mercats ambulants situats a la Rambla.

“Aixecar la persiana és també posar cada dia en marxa el país”, ha dit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha presidit la cerimònia d’entrega. En total s’han lliurat 33 premis a 24 a comerços i mercats municipals que fa més de 100 anys que ajuden a alimentar a la ciutadania. A més, també s’han guardonat nou establiments comercials i mercats amb més de cinquanta anys d’història. A part de la Boqueria, s’ha premiat la Farmàcia Alsius, de Banyoles, que va néixer l’any 1760, el comerç més antic guardonat.

El Govern, amb la transformació digital del comerç

Aragonès ha volgut mostrar el suport al comerç. En aquest sentit, ha destacat els establiments de proximitat. Per això els ha agraït “l’esforç extraordinari” per ajudar a “superar la pandèmia” del coronavirus. En aquesta línia, ha volgut expressar la voluntat de tot l’executiu català d’ajudar al sector en la transformació digital que en aquests moments viu el sector. “El Govern està disposat a acompanyar-vos en aquest camí”, ha promès, davant la possibilitat que alguns en recelin, tinguin dubtes o temors a l’hora de fer el canvi de model de negoci.

“Les experiències de compra van canviant”, ha dit el conseller d’Empresa, Roger Torrent. La frontera entre el comerç presencial i el digital “s’ha difuminat”, ha afegit. Torrent ha volgut aprofitar la cerimònia, que ha aglutinat els guardons de dos anys, ja que el primer es va cancel·lar per la situació de la pandèmia de la Covid-19, per recordar que ell “és fill de botiguers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa