Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Puigneró, sobre el MWC a Madrid: “Perdin tota esperança”
  • CA

El Govern de la Generalitat envia un missatge a Madrid: el Mobile es quedarà a Barcelona. La capital espanyola ha coquetejat públicament amb la idea d’endur-se el congrés de mòbils però segons el vicepresident català no té opcions reals d’aconseguir-ho després de l’èxit de l’edició 2022.

“Que Ayuso i Almeida perdin tota esperança, el Mobile té una llarga vida a Catalunya”, ha advertit Jordi Puigneró en una intervenció al Parlament de Catalunya, durant la sessió de control al Govern d’aquest dimecres. Segons el vicepresident, el Mobile World Congress d’aquest febrer va assolir “xifres per sobre les expectatives” encara que no recuperés tot el públic i l’oferta d’abans de la pandèmia. Va ser “un molt bon congrés”, ha insistit. De fet, ha recordat que el MWC ha estat immune a les turbulències polítiques i socials: “Els millors Mobiles van ser en els moments més intensos del procés independentista”.

Puigneró ha subratllat que “l’economia catalana va com un llamp”, en referència a un balanç publicat al diari econòmic Expansión. El rotatiu madrileny ha destacat que el 2021 el 70% de les inversions i noves empreses a Espanya van ser a Catalunya. “Aquestes xifres són una nova plantofada a tots els que diuen dia rere dia que l’economia catalana està en decadència; res més lluny de la realitat”, ha sentenciat.

Ayuso vol el Mobile

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va revelar just abans de la pandèmia que ambicionava endur-se el congrés de Barcelona cap a la capital espanyola. “Estem preparats per acollir el Mobile. Anirem a per ell”, va dir el gener de 2020. Va dir, fins i tot, que havia estat parlant “durant setmanes” amb organitzadors. Les seves declaracions van desfermar una tempesta política que va mobilitzar Estat, Generalitat i Ajuntament.

Al cap de 15 dies va haver de rectificar i va defensar el MWC a Barcelona, dient que s’havien malinterpretat les seves paraules i que en realitat volia dir que preferia que es fes a Madrid abans que marxés d’Espanya. Tot i així, va deixar caure que “altres preferirien que marxés”: era una coça a l’alcaldessa Colau, a qui va acusar de “qüestionar el capitalisme i el lliure mercat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Venuts, 52%. a març 09, 2022 | 12:41
    Venuts, 52%. març 09, 2022 | 12:41
    I és clar! Sinò, de quina altra manera es podríen reunir a Catalunya els amos i els criats?, El rei, el mhp i el presidente amb sopars, dinars i el que vingui? Quines coses tenen aquests españols, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa