Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un miler de persones es manifesten a Barcelona contra els preus de la llum
  • CA

Uns 3.000 participants -segons els convocants- s’han congregat aquesta tarda a Barcelona contra l’encariment del preu de la llum i dels carburants. La Guàrdia Urbana ha rebaixat la xifra a un miler de persones. La concentració, organitzada pels sindicats CCOO i UGT, ha recorregut el centre de Barcelona, des de la plaça Urquinaona i fins a la plaça de Sant Jaume. La marxa ha estat encapçalada per una pancarta en què es llegia el lema Frenem els preus, evitem la pobresa.

Entitats veïnals i socials, representants de la plataforma Élite Taxi, el sindicat de treballadors autònoms UATAE i l’organització de consumidors Facua s’han unit a la protesta de Barcelona, que s’ha reproduït en més ciutats catalanes. La manifestació per la pujada de la factura elèctrica ha culminat una jornada de mobilitzacions a Barcelona, en què també s’han organitzat concentracions de transportistes i taxistes per l’encariment del carburant i d’estudiants i mestres contra les sentències que qüestionen la immersió lingüística en català.

Els convocants de la marxa contra l’augment de les tarifes de la llum han advertit de l’empitjorament de les condicions de vida dels treballadors a causa de la pujada del rebut, agreujat ara per l’increment del cost del carburant. Els organitzadors han exigit a l’Estat i la Generalitat que articulin mesures immediates contra el creixement dels preus de l’energia, que han qualificat de “desmesurats” i que assenyalen que “s’han vist intensificats arran de la guerra a Ucraïna i que, actualment, estan afectant a l’economia i la societat espanyola i catalana”.

La manifestació ha instat a canviar el sistema de fixació dels preus de l’electricitat, mantenir la baixada d’impostos a la factura de la llum i estendre-la als carburants. Precisament, l’encariment de la benzina manté mobilitzat a part del sector del transport des de fa 10 dies. Els taxistes s’han sumat a Barcelona a les protestes aquest dimecres. Després de la marxa lenta que han protagonitzat aquest matí, quatre taxis han encapçalat la manifestació contra l’increment dels preus de l’energia a la capital catalana aquest dimecres a la tarda.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha urgit a prendre “solucions concretes” per evitar l’empobriment de les classes populars a causa de la combinació de l’elevat preu que la llum i els carburants han adquirit, protegir l’ocupació i frenar el deteriorament de les condicions de vida de la ciutadania. “Demanem que es reguli el mercat elèctric de forma diferent perquè es pagui pel cost de la creació de l’energia, no pel cost amb què s’especula”, ha defensat Pacheco.

Més notícies
Roses per Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes
Notícia: El retorn de la venda lliure de roses per Sant Jordi irrita els floristes
Comparteix
El Gremi considera competència deslleial que qualsevol ciutadà pugui vendre flors aquell dia
Denuncien la destrossa de bigues centenàries de la Fabra i Coats / Twitter (Claudia Casanova)
Denuncien la destrossa de bigues centenàries de la Fabra i Coats
Notícia: Denuncien la destrossa de bigues centenàries de la Fabra i Coats
Comparteix
El consistori apostarà per reutilitzar materials en obres públiques amb un protocol intern de treball
Rellotge / Pixabay
Aquest cap de setmana es fa el canvi d’hora i s’entra a l’horari d’estiu
Notícia: Aquest cap de setmana es fa el canvi d’hora i s’entra a l’horari d’estiu
Comparteix
A les 2 hores de la matinada del dissabte 26 s'avançarà una hora el rellotge i seran les 3 h
Detall de l'estació de Correus parcialment enderrocada / Foto: Arxiu TMB
FOTOS | Així era l’estació de metro Correus, tancada ara fa 50 anys
Notícia: FOTOS | Així era l’estació de metro Correus, tancada ara fa 50 anys
Comparteix
El 20 de març del 1972 es va suprimir el servei de metro entre les estacions de Jaume I i Correus

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Russia ❤️ a març 23, 2022 | 20:49
    Russia ❤️ març 23, 2022 | 20:49
    Tu única salvación es dejar la OTAN. Estados Unidos te destruirá. Europa para América es sólo un mercado para sus productos. Nunca has sido libre, no sabes lo que es la libertad y Rusia tiene algo que perder. Piénsalo, ¿quién sale peor parado con las sanciones? En Rusia, la gasolina se ha abaratado, y la electricidad cuesta 10€ al mes, y para el gas, una familia de 3 paga 140₽ = 1,24€. ¡¡¡Sus sanciones para Rusia son la verdadera salvación!!! ¡Recuerda esto!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa