Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest cap de setmana es fa el canvi d’hora i s’entra a l’horari d’estiu
  • CA

Aquest cap de setmana toca canviar l’hora del rellotge. Des de les 16.33 hores de la tarda d’aquest diumenge ja ha començat oficialment la primavera, segons el calendari astrològic. Per als humans, aquest efecte es notarà especialment amb el canvi d’hora. A les 2 hores de la matinada d’aquest dissabte 26 de març s’avançarà una hora el rellotge -si no es fa de forma automàtica- i seran les 3 h. A la pràctica, això suposarà que el cap de setmana dormirem una hora menys. La bona notícia, però, és que els dies seran més llargs, és a dir, que hi haurà més hores de llum.

El sol es pondrà més tard del que ho fa ara. De fet, a poc a poc anirem guanyant hores de llum solar cap al final del dia i fins a Sant Joan, que és el dia més llarg de tot l’any. A partir d’aleshores, del 23 de juny, s’invertirà la lògica i els dies s’aniran escurçant.

El canvi d’hora fa anys que és polèmic. Més quan Espanya no s’ajusta al fus horari que, geogràficament, sembla més raonable, que és el que té Portugal o el Regne Unit, on les agulles del rellotge sempre marquen una hora menys respecte de nosaltres. De fet, la Comissió Europea ha debatut àmpliament sobre aquesta qüestió i, en teoria, l’any 2021 havia de ser el darrer amb canvi d’hora. Aleshores els països havien d’escollir si es quedaven amb l’horari d’hivern o el d’estiu. De totes maneres, aquesta decisió es va paralitzar i a hores d’ara no hi ha nova data per reprendre la resolució definitiva d’aquesta qüestió.

A casa nostra hi ha opinions per tots els gustos. Fins i tot els experts no s’acaben de posar d’acord. Sigui com sigui, sembla que tenir l’horari d’hivern, l’actual i fins aquest cap de setmana, sembla més beneficiós per la salut. Si bé és cert que es fa de nit abans, el dia comença més aviat i alguns estudiosos afirmen que això és millor per al bioritme de les persones.

Més notícies
Nous horaris comercials: 27 festius oberts a Barcelona ACN
Aixecar persianes en diumenge per ser més europeus
Notícia: Aixecar persianes en diumenge per ser més europeus
Comparteix
El comerç i la restauració celebren l’ampliació d’horaris comercials, que creuen que reforçarà “la marca turística de qualitat internacional per a la ciutat”
El passeig de Gràcia, un dels eixos turístics de la ciutat
Tots els diumenges de botigues obertes a Barcelona amb el nou calendari
Notícia: Tots els diumenges de botigues obertes a Barcelona amb el nou calendari
Comparteix
Amb reorganització del calendari comercial, la capital del país passarà de 15 diumenges comercials a 27 en les zones turístiques
La zona comercial del passeig de Gràcia / Arxiu
Els comerciants ajornen el debat sobre la liberalització dels horaris per la pandèmia
Notícia: Els comerciants ajornen el debat sobre la liberalització dels horaris per la pandèmia
Comparteix
La crisi que s’acosta inquieta els botiguers, que temen una onada de tancaments si l’estiu no és bo
Pla general de la Sagrada Família amb l'estrella il·luminada / Fundació Endesa
Tots els horaris per veure l’estrella il·luminada de la Sagrada Família
Notícia: Tots els horaris per veure l’estrella il·luminada de la Sagrada Família
Comparteix
Consulteu les franges horàries, que canvien segons la temporada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa