Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tots els horaris per veure l’estrella il·luminada de la Sagrada Família
  • CA

Encara no has vist encès l’estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família? L’Ajuntament de Barcelona i la junta constructora de la basílica han acordat mantenir encesa l’estrella de 128 metres d’altura durant tot l’any -després d’un parèntesi entre les festes de Nadal i el 24 de febrer, temps que ha calgut perquè tots dos arribessin a un acord que garantís el compliment de la normativa ambiental de la ciutat. Sigui com sigui, ara teniu un ampli horari per gaudir d’aquest atractiu visual i arquitectònic, pensant en part per atraure turistes, però que els barcelonins també podem gaudir.

Penseu, per exemple, que el projecte d’il·luminació de la nova estrella de la Sagrada Família, que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Endesa, ha estat tot un repte per als enginyers i tècnics, que han hagut de dissenyar l’estructura per aguantar les inclemències del temps, inclosa la hipotètica caiguda d’un llamp. 

L'estel que corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família / Sagrada Família
L’estel que corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família / Sagrada Família

Si la voleu veure, aquí teniu tots els horaris mes a mes:

Març: des de les 19.30 fins a les 23 h

Abril: des de les 21 fins a les 0 h

Maig: des de les 21.30 fins a les 0 h

Juny: des de les 23 fins a les 0 h

Juliol: des de les 23 fins a les 0 h

Agost: des de les 22.30 fins a les 0 h

Setembre: des de les 22 fins a les 0 h

Octubre: des de les 21.30 fins a les 23 h

Novembre: des de les 18.30 fins a les 22 h

Desembre: des de les 18 fins a les 22 h

La il·luminació de la torre utilitza tecnologia LED, que permet obtenir un consum 10 vegades inferior als focus convencionals. La potència de cada punta és de 43 W, la qual cosa fa que la potència total de l’estrella sigui de 516 W, la mateixa que requereix un ordinador de taula. A més, l’estructura i els focus estan preparats per suportar temperatures de fins a 80ºC quan estan apagats. La seva estructura de vidre, tot i està ventilada, crea un efecte hivernacle que concentra escalfor en el seu interior. De nit, l’estrella pot suportar fins a 50ºC en funcionament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: j a març 04, 2022 | 17:01
    j març 04, 2022 | 17:01
    1h Juny i Juliol? quina estupidesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa