Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’obertura de noves botigues al carrer Girona, restringida
  • CA

El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest divendres el Pla especial urbanístic que ordena quin tipus de comerços podran obrir a partir d’ara al carrer Girona, dos anys després de la congelació de llicències. El govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni vol convertir el carrer en un “eix verd” amb més espai per passejar però va decidir restringir els futurs comerços perquè no visqui un boom de terrasses com va passar en pacificar el carrer Enric Granados.

El pla ja va rebre una primera llum verda al febrer, just abans de la pandèmia, i s’aprova ara definitivament sense gaires canvis. Així, no podrà haver-hi més de 5 negocis de restauració, pubs musicals, comerços amb degustació o petits supermercats en un radi de 50 metres. Tampoc es permetran més de 18 establiments “d’impacte similar” per als veïns en un radi de 100 metres. A més, les activitats de restauració i similars hauran d’estar separades per una distància lineal de 25 metres com a mínim. En el cas de les activitats musicals, serà de 400 metres en línia recta. Aquests establiments tampoc podran ser de qualsevol mida: els restaurants i pubs no podran tenir més de 300 m2, mentre que les botigues d’alimentació amb degustació hauran de tenir-ne menys de 150.

La mesura s’ha aprovat amb el vot a favor del govern (BComú i PSC) i del grup d’ERC. En canvi, JxCat, Cs i PP s’han abstingut i la formació de Manuel Valls ha estat l’única que ha votat en contra. El pla no només afecta el carrer Girona, sinó gran part de la Dreta de l’Eixample: 100 hectàrees que inclouen trams de 19 vies diferents.

Àmbit d'afectació del pla especial del carre Girona / Ajuntament de Barcelona
Àmbit d’afectació del pla especial del carre Girona / Ajuntament de Barcelona

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha augurat que la restricció permetrà “un creixement controlat de l’activitat econòmica” d’entre el 10% i el 15% amb nou comerç “equilibrat i aterrat al territori”. El pla està pensat abans de la crisi del coronavirus, que colpeja especialment els botiguers, i detectava un “augment substancial” d’obertures que volia modular per evitar la gentrificació.

L’oposició ha alertat que el moment econòmic ha canviat i el problema ara són els tancaments. ERC ha lamentat que el pla no concreti la transformació en eix verd, mentre que JxCat ha criticat l’urbanisme tàctic aplicat per generar un espai públic de baixa qualitat. Cs ha temut que els “bons propòsits” del pla produeixin una disminució del comerç; el PP ha criticat una “regulació excessiva” que culpa certs sectors com la restauració dels problemes de convivència; i Valls ha defensat que el pla hauria de fer una “reflexió” sobre “el que vindrà econòmicament a causa de la pandèmia.

Més notícies
Afectació al trànsit de les obres del col·lector de la Diagonal / Ajuntament de Barcelona
La Diagonal, tallada 8 mesos per les obres d’un nou col·lector d’aigües
Notícia: La Diagonal, tallada 8 mesos per les obres d’un nou col·lector d’aigües
Comparteix
Augmentarà la capacitat del clavegueram i és el pas previ per a la unió del tramvia | La intervenció finalitzarà el 2022
Un dels blocs de formigó instal·lats al carrer Consell de Cent / D.C.
Els vianants utilitzen poc les voreres ampliades amb urbanisme tàctic
Notícia: Els vianants utilitzen poc les voreres ampliades amb urbanisme tàctic
Comparteix
Un estudi del RACC així ho indica després de fer observacions en dies laborables en hora punta
Així quedaran les cruïlles de l'Eixample que es transformaran / Ajuntament de Barcelona
Quatre cruïlles de l’Eixample seran places el 2023
Notícia: Quatre cruïlles de l’Eixample seran places el 2023
Comparteix
El govern Colau-Collboni transformarà en eixos verds trams de quatre carrers del districte
Imatge d'arxiu d'una gasolinera catalana / ACN - Lourdes Casademont
Colau veta noves gasolineres de barri i ajorna l’impuls del vehicle elèctric
Notícia: Colau veta noves gasolineres de barri i ajorna l’impuls del vehicle elèctric
Comparteix
El govern municipal limita l'obertura de noves benzineres a les rondes i polígons industrials
Restauradors i PDECat, en contra de la suspensió de llicències al carrer Girona
Notícia: Restauradors i PDECat, en contra de la suspensió de llicències al carrer Girona
Comparteix
El consistori ha prohibit obrir o ampliar locals de restauració en una àmplia àrea de la Dreta de l'Eixample, d'acord amb veïns i comerciants
L’Ajuntament limita els negocis de restauració i oci al carrer Girona
Notícia: L’Ajuntament limita els negocis de restauració i oci al carrer Girona
Comparteix
Un nou pla d'usos regula quines activitats poden obrir al carrer i a quina distància les unes de les altres, per evitar la concentració de restaurants d'Enric Granados

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa