Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau veta noves gasolineres de barri i ajorna l’impuls del vehicle elèctric
  • CA

Barcelona ratifica el veto a noves gasolineres de barri, després de la suspensió de llicències durant un any dictada el 2019. A partir d’ara només es podran obrir benzineres a l’entorn de les rondes i en polígons industrials. El pla tenia una segona part centrada en l’impuls del vehicle elèctric, però el govern d’Ada Colau ha decidit deixar-la per més endavant.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha reconegut que el consistori està a l’expectativa de La Moncloa, que encara no ha formalitzat l’obligatorietat d’incorporar punts de recàrrega elèctrica a totes les gasolineres. Tot i que els 5 grups de l’oposició han recriminat a BComú i PSC l’ajornament de l’impuls als vehicles elèctrics, la primera meitat del pla referida a gasolineres ha tirat endavant amb els vots d’ERC, JxCat i Manuel Valls a la comissió d’urbanisme d’aquest dimarts. Cs i PP han fet reserva de vot fins al plenari, on s’aprovarà definitivament.

Les 105 estacions de servei que hi ha actualment en zones residencials podran continuar funcionant. La tendència natural és que vagin tancant poc a poc, perquè el valor del sol fa més rendible destinar-lo a habitatges, com s’ha vist per exemple a la històrica GEDSSA del carrer Girona, on va aparèixer un mural retro de ceràmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa