Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona prohibeix obrir noves gasolineres dins les Rondes
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns que prohibeix l’obertura de noves gasolineres a tot l’espai comprès entre les rondes litoral i de dalt, que s’ha delimitat com a Zona de Baixes Emissions metropolitana. A més, ha ordenat que les 105 ja existents en aquesta àrea incorporin abans de 2 anys punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics. El govern municipal ha aprovat inicialment un nou pla especial urbanístic, que prorroga un any més la suspensió temporal de llicències dictada el maig de 2018 fins a l’aprovació definitiva de la regulació, prevista abans que acabi l’any i a la mercè dels resultats de les eleccions municipals del 26M.

Les noves benzineres de carburant queden ara limitades al voltant de les rondes –tot i que sense accés directe a la calçada–, les àrees industrials de Zona Franca i Bon Pastor i l’entorn portuari, per “reduir les molèsties que poden generar, millorar la qualitat ambiental i fomentar la transició energètica”. El consistori considera que l’actual cobertura a la ciutat “és suficient”: “Actualment no cal desplaçar-se més d’un kilòmetre per poder accedir a una benzinera”.

Sí que es podran obrir ‘electrolineres‘ –només proveïdores d’electricitat, no de carburants– tot i que només situades al voltant de vies principals com la Gran Via i certs trams d’Aragó, la Meridiana i la Diagonal. No obstant, certs indrets quedaran blindats i no s’hi podran obrir tampoc electrolineres. És el cas de gran part de Ciutat Vella i els nuclis antics –Sant Andreu, Gràcia, Horta…–, els parcs de Collserola i Montjuïc i tots els sòls qualificats d’equipament. Tampoc es podran instal·lar en carrers estrets de menys de 20 metres, ni a menys de 100 metres de distància de centres educatius, sanitaris i d’allotjaments destinats a infants, adolescents i gent gran, ni tampoc en parcel·les on hi hagi edificis amb protecció patrimonial A i B ni als solars annexos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa