L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de transformació del Port Olímpic sense haver recuperat les claus de 26 de les 30 discoteques que han perdut la concessió i que estan pendents de clausura des de fa mesos. “Abans que finalitzi l’any haurem recuperat tots els locals”, ha assegurat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. “És qüestió de setmanes de setmanes o mesos”, ha afegit, ja que el recorregut judicial ha acabat i el consistori demanarà “auxili judicial” per accelerar el retorn dels locals.

Les primeres actuacions previstes al full de ruta per recuperar el Port Olímpic per a usos veïnals consisteixen en una reforma de l’àrea central dels molls de Mestral –on hi ha els restaurants indultats– i de Gregal –on s’ubiquen les discoteques rebels– per retirar les terrasses, col·locar-hi mobiliari urbà i pintar els diferents circuits de passeig. “És urbanisme tàctic per fomentar l’ús provisional de l’espai” de 10.000 metres quadrats, ha dit la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz. La intervenció costarà 400.000 euros i hauria d’estar enllestida aquest mateix mes de desembre.

Treballs paral·lels

“No podem esperar a que estigui acabat per començar a gaudir-lo”, ha afegit. Per la seva banda, Collboni ha matisat que el retard en el retorn dels locals, que haurien d’haver tancat definitivament a principis d’aquest any, no afectarà al calendari de treballs, ja que les primeres obres no tenen relació amb la zona del moll de Mestral on estan ubicades les discoteques. “Estan pensades perquè mai hi hagi una aturada completa al port”, ha dit.

La setmana que ve, a més, començaran les obres del dic de recer, una de les actuacions més importants que s’ha de dur a terme per protegir el port de les inclemències del temps, ja que fa temps que el dic actual no es suficient per contenir el mar. Ara es posen en marxa els treballs preparatius, mentre que la fabricació dels blocs de formigó es farà a partir del gener al Garraf i al març es començaran a instal·lar. El projecte té un pressupost de 10,6 milions d’euros.  

Així mateix, també s’està avançant en el projecte del nou accés que connectarà l’avinguda Litoral amb la cota inferior del moll de Mestral per millorar l’accessibilitat de la zona des del barri de la Vila Olímpica. S’acaba d’adjudicar la redacció del projecte executiu i les obres començaran a finals de 2021 –amb un cost de 2,8 milions–. I en les pròximes setmanes també es produiran avanços en la reforma del Centre Municipal de Vela, que costarà 3,8 milions.

Nou comentari