Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restaurants seguiran temporalment al Port Olímpic com a llogaters de l’Ajuntament
  • CA

Dotze restaurants del Port Olímpic podran seguir treballant, com a mínim, dos anys més. Ho faran com a llogaters de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), segons ha anunciat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, després de la comissió de govern. Collboni ha donat més detalls de l’excepció que farà l’Ajuntament de Barcelona amb els restauradors del moll de Gregal, que es va pactar el 9 d’abril de l’any passat segons consta en un document vist pel TOT Barcelona.

La concessió per als restaurants i els locals d’oci del Port Olímpic acaba el 2 d’abril, i el consistori no la renovarà. A canvi, permetrà als 12 restaurants situats al moll de Gregal seguir operant durant, com a mínim, dos anys. És el temps previst per a la durada de les obres al moll de Mestral –on estan les discoteques–, que precediran les que es faran al moll de Gregal. Quan hi comencin les obres, els locals del moll de Gregal deixaran de treballar-hi i s’hauran de presentar a un concurs si volen seguir fent-ho. 

[r:1]

Pel que fa als locals d’oci i restaurants del moll de Mestral, que han llançat una ofensiva judicial contra el consistori, Collboni ha descartat fer cap excepció. “Hem decidit canviar l’ús del moll de mestral, que està totalment fonamentada en dret, i això és el que farem”, ha declarat el primer tinent d’alcaldia. Fins ara, de fet, la justícia ha donat la raó a l’Ajuntament i ha tombat la petició de mesures cautelars de l’Associació Empresarial del Port Olímpic (ASEMPORT) que volia aturar el tancament de set restaurants del moll de Mestral. 

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha afirmat que a totes dues parts els hauria “agradat” que el dia després de la fi de les concessions al Port Olímpic l’activitat no s’aturés i la següent etapa comencés d’immediat. Pallarols ha lamentat el retard en el trasllat de competències entre el consistori i la Generalitat de Catalunya perquè no ha permès celebrar un concurs per atorgar les llicències de restaurant del moll de Gregal i, per tant, s’ha hagut d’introduir el nou règim de lloguer per als 12 locals. 

[r:2]

“Malauradament el Port Olímpic no sempre ha donat bones notícies”, ha reconegut Pallarols. De tota manera, ha celebrat el pacte amb l’Ajuntament, que Collboni ha qualificat de “bona notícia”. A més, el primer tinent d’alcaldia ha reivindicat que l’acord amb els restauradors permetrà mantenir 800 llocs de feina i una “restauració de qualitat” durant, com a mínim, dos anys. Sobre els treballadors dels locals d’oci i restaurants del moll de Mestral que es quedaran a l’atur, Collboni ha explicat que no disposen de dades. 

Més notícies
L’Ajuntament haurà de compartir amb la Generalitat els beneficis del Port Olímpic sense discoteques
Notícia: L’Ajuntament haurà de compartir amb la Generalitat els beneficis del Port Olímpic sense discoteques
Comparteix
El consistori haurà de donar part dels beneficis de la gestió de l'espai a la institució del país
Roger Pallarols: “Colau vol especular amb l’espai públic a costa de la restauració”
Notícia: Roger Pallarols: “Colau vol especular amb l’espai públic a costa de la restauració”
Comparteix
El director general del Gremi de Restauració es mostra sorprès amb el PSC, amb qui va ser regidor de Comerç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa