Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La inversió de l’Estat al Prat cau de 1.700 milions a 245 milions

Després de frenar una inversió de 1.700 milions d’euros arran de les discrepàncies amb la presidència de la Generalitat pel projecte per ampliar el Prat, l’Estat ha concretat la partida que sí que destinarà a l’aeroport de Barcelona, molt més minsa. Aena preveu dedicar 244,9 milions d’euros al Prat en els propers cinc anys, dels quals 65 milions aniran a adequar la terminal T1.

La inversió final es plasma en el pla d’inversions per a 2022-2026, inclòs en el Document de Regulació Aeroportuària (Dora) II aprovat dimarts al Consell de Ministres i presentat aquest dimecres a la ministra de Transports, Raquel Sánchez. La ratificació del pla implica que quedin descartades les obres per fer crèixer l’aeròdrom i que va provocar una intensa disputa política i la mobilització de partits i organitzacions contra la reforma, que envaïa la llacuna protegida de la Ricarda, al delta del Llobregat.

En total, la inversió que Aena reserva per als aeroports de Catalunya ascendeix a 293,1 milions d’euros entre 2022 i 2026. Les inversions previstes estan dividides en estratègiques, normatives, rellevants i altres, i no estan incloses aquelles que no tenen a veure amb l’activitat regulada, que en el cas de l’Aeroport de Barcelona són 75 milions.

La inversió en l’Aeroport del Prat serà de 48,6 milions d’euros anuals durant aquests cinc anys. La partida principal, de 65,5 milions, servirà per adequar la T1. Una altra, de 46 milions, finançarà inversions de suport i reposició.

Aena també invertirà 27,2 milions en la millora de la seguretat de les persones i instal·lacions de l’aeroport de Barcelona i 21,4 milions a la sostenibilitat mediambiental. Altres 18,6 milions s’empraran per a la millora de la seguretat de les persones i instal·lacions. Les altres inversions es desglossen en actuacions en camp de vols i plataforma (16,1 milions), de caràcter rellevant, una altra de vuit milions en aquest mateix àmbit de caràcter normatiu, així com set milions en l’increment de la seguretat operacional.

Més notícies
El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené / Barcelona Oberta

Gabriel Jené es manté com a president de Barcelona Oberta

Notícia: Gabriel Jené es manté com a president de Barcelona Oberta
Comparteix
L'assemblea de la patronal dels eixos comercials prorroga el mandat del seu màxim dirigent fins a 2023
Roda de premsa per presentar l'anticimera per replantejar el model turístic de Barcelona / D.C.

Una iniciativa veïnal contraprogramarà la gran cimera pel turisme

Notícia: Una iniciativa veïnal contraprogramarà la gran cimera pel turisme
Comparteix
Moviments socials reclamen als governs que aclareixin quins diners pensen invertir en la cita internacional pel turisme

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Paquita a setembre 30, 2021 | 09:17
  Paquita setembre 30, 2021 | 09:17
  Millor, estic molt satisfeta, no necessitem una "inversió" que nomes i guanyen les grans constructores de la capital, no fa falta mes vols, tenim Girona i Lleida infrautilitzats.
 2. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a setembre 30, 2021 | 10:11
  uno que vive en Tabarnia setembre 30, 2021 | 10:11
  i segur que els invertiran?
 3. Icona del comentari de: Caldria que es deixes de escalfar amb aixó de la 'pèrdua' dels 1700 milions i es comences a dir la veritat. a setembre 30, 2021 | 12:29
  Caldria que es deixes de escalfar amb aixó de la "pèrdua" dels 1700 milions i es comences a dir la veritat. setembre 30, 2021 | 12:29
  Mònica Roca, Presidenta de la Cambra de Comerç: "...jo no penso que s'hagi perdut aquesta oportunitat: al final, al DORA dels 1.700 milions no tots eren per a ara. Vull dir que, estrictament, per a aquest projecte potser hi havia 140 milions. Tampoc s'ha perdut tant..." Crec que està més enterada de la cosa que molts de nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa