Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Gremi d’Hotels recorrerà la norma de l’Ajuntament que limita el sector

El Gremi d’Hotels demana poder establir més allotjaments a Barcelona. Per aquest motiu, recorreran el PEUAT -pla especial urbanístic d’allotjaments turístics- de l’Ajuntament, que posa límits a les pretensions del sector. Un sector, per cert, que encara no ha recuperat el volum de turistes previ a la pandèmia de la covid-19 i que, de fet, ha vist com un de cada quatre establiments ha tancat per la pandèmia.

L’Ajuntament “no hauria de limitar la implantació de nous establiments hotelers a Barcelona, doncs aquest fet pot condicionar greument el desenvolupament qualitatiu de la destinació”, considera el Gremi d’Hotels, a través d’un comunicat fet públic aquest dilluns. En aquesta línia, defensen que “s’han de poder continuar desenvolupant projectes hotelers que aportin valor a la ciutat, com per exemple, propostes singulars que recuperin edificis amb un valor històric o arquitectònic”.

Aquesta idea ja va ser defensada pel lobby empresarial Barcelona Global, que a finals d’any reclamava un nou gir de guió al sector, que “comença a patir de certa obsolescència de la seva planta hotelera”.

El PEUAT, motiu de discussió

L’obstacle del Gremi d’Hotels és i ha estat des de fa anys el PEUAT. Es tracta d’una mesura que des de l’any 2017, amb Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, impedeix obrir nous hotels al centre de la ciutat. No obstant això, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la va tombar al maig de l’any passat. I es tracta d’una decisió ferma, ja que el Tribunal Suprem (TS) no va admetre el recurs presentat pel consistori. L’executiu municipal va respondre amb un nou text, on es corregien algunes de les mesures suprimides anteriorment pels tribunals.

Al mateix temps, el govern va treballar en una nova versió del PEUAT. El que fixa la norma és que tota llicència turística ha d’estar subjecte al plantejament urbanístic vigent o al que està en tràmit d’aprovació, com és el cas de la nova versió del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics, que feia mesos que estava pendent d’aprovació definitiva i que el passat 26 de gener va obtenir la llum verda.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'una habitació d'hotel / Leonardo Hotels

Un de cada quatre hotels de Barcelona ha tancat per la pandèmia

Notícia: Un de cada quatre hotels de Barcelona ha tancat per la pandèmia
Comparteix
Actualment hi ha 318 establiments oberts, 120 menys que el març de 2020. El preu mitjà està en 105 euros, per sota dels 137 d'abans d'esclatar la pandèmia
Notícia: Un de cada quatre hotels de Barcelona ha tancat per la pandèmia - Mobile
L'hotel Palace, antic hotel Ritz, és un dels més prestigiosos de la ciutat de Barcelona

Barcelona Global vol fer d’edificis protegits hotels “emblemàtics”

Notícia: Barcelona Global vol fer d’edificis protegits hotels “emblemàtics”
Comparteix
El lobby empresarial aposta per "adequar els horaris comercials al turisme" i que aquest creixi
Notícia: Barcelona Global vol fer d’edificis protegits hotels “emblemàtics” - Mobile
El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, fent una valoració del sector a l'Hotel Claris / Maria Aladern (ACN)

Els hotelers de Barcelona temen que la guerra espanti els turistes

Notícia: Els hotelers de Barcelona temen que la guerra espanti els turistes
Comparteix
"Si el conflicte s'allarga, molta gent dels Estats Units pensarà que hi ha una guerra a tot Europa, i decidiran posposar els seus vols", adverteixen
Notícia: Els hotelers de Barcelona temen que la guerra espanti els turistes - Mobile
Un hotel tancat de les Rambles de Barcelona el 5 de febrer de 2021 / Ivette Lehmann i Joan Tomàs (ACN)

“Les restriccions ens han matat”: 20% d’ocupació hotelera a Nadal

Notícia: “Les restriccions ens han matat”: 20% d’ocupació hotelera a Nadal
Comparteix
"Fluix" i "dolent", el balanç d'aquestes festes del sector de l'hostaleria a Barcelona
Notícia: “Les restriccions ens han matat”: 20% d’ocupació hotelera a Nadal - Mobile

Nou comentari

Comparteix