Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Les restriccions ens han matat”: 20% d’ocupació hotelera a Nadal
  • CA

“Les restriccions que ens han posat ens han acabat de matar”, ha lamentat el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). El toc de queda d’1 hora de la matinada a 6 hores, la limitació de reunions a un màxim de sis persones, el retorn de la mascareta obligatòria a l’exterior i la reducció d’aforaments a comerços i restaurants ha limitat l’arribada de turistes, han sostingut des del sector hoteler.

En concret, estimen que s’han ocupat entre el 20% i el 30% dels hotels de la ciutat. Unes xifres molt baixes que, malgrat tot, eren les esperades, tenint en compte la situació. “Res que no esperéssim”, ha assegurat Casals. “A l’estiu ja havíem previst que l’hivern seria dolent i quan vam veure que, a fora, països tornaven a posar restriccions tant per a la seva vida diària com per viatjar ja vam veure que ens anava malament i que es paralitzaven les reserves”, ha afegit. Amb tot, ha estat un Nadal “fluix” i “dolent”, qualifiquen.

L’únic dia que han pogut respirar, només una mica, ha estat durant el Cap d’Any. La nit del 31 de desembre a l’1 de gener l’ocupació als hotels de la capital ha rondat el 60%, xifra el sector. Amb tot, han estat oberts set de cada 10 hotels de Barcelona, quan esperaven que ho fossin el 85% d’establiments, abans de la implantació de les darreres mesures sanitàries per frenar la sisena onada de la Covid-19 i la seva variant òmicron.

MWC, data assenyalada

El sector veu en esdeveniments com el Mobile World Congress (MWC) una de les poques oportunitats per intentar remuntar la situació. Un MWC que es farà del 28 de febrer al 3 de març i on els seus organitzadors han sostingut que se celebrarà en un format presencial, després d’un 2021 molt descafeïnat i un 2020 de cancel·lació. Sigui com sigui, han demanat a les administracions públiques injeccions de diners als negocis afectats pel tancament. “Una vegada es prenen les mesures que comporten una afectació directa cap als negocis, el que sí que reclamem a l’Administració són aquestes ajudes”, ha demanat Casals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa