Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El MWC serà presencial sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti
  • CA

Determinació per celebrar el Mobile World Congress (MWC) en un format presencial. Aquesta és la voluntat dels organitzadors de l’esdeveniment més gran de telefonia mòbil al món, verbalitzada de forma explícita per John Hoffman, el conseller delegat de GSMA, a través d’una carta. “Només consideraria un canvi de plans” per decisió de les autoritats sanitàries, ha sostingut. “Moltes coses han canviat en els últims dos anys”, ha explicat. L’esdeveniment se celebrarà, si no hi ha una sorpresa d’última hora, del 28 de febrer al 3 de març.

La fira espera reunir més de 1.500 expositors i persones de 150 països diferents. “La determinació a reunir el sector és indestructible”, ha sentenciat Hoffman. L’any 2021 el format va ser descafeïnat; la baixa presencialitat i la manca d’immunitat a nivell social van frenar el múscul que exhibeix any rere any aquest esdeveniment que se celebra a la Fira de Barcelona. L’any 2020 directament ni va existir, perquè es va cancel·lar.

“D’aquí a vuit setmanes s’obriran les portes de Fira Gran Via a la indústria mòbil mundial, a qui estic desitjant donar la benvinguda”, ha animat el conseller delegat de GSMA. Hoffman ha aprofitat també per destacar la bona sintonia que hi ha amb Barcelona i ha deixat entreveure que és la ciutat on s’ha de celebrar aquest esdeveniment. “Barcelona és realment la llar del MWC i la seva atracció gravitacional és molt forta”, ha assegurat.

Els taxistes, en peu de guerra

El sector del taxi va acomiadar l’any 2021 llançant l’amenaça d’un boicot al MWC si no poden instal·lar càmeres de seguretat, després de diversos atacs que han patit els treballadors del sector mentre feien la seva feina. L’amenaça va anar acompanyada d’una marxa lenta de 100 cotxes grocs fins a la seu de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet), l’autoritat que regula el funcionament del taxi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El 20 de gener s’ha convocat de nou la Comissió de Seguretat del Taxi de Catalunya, per intentar desencallar la situació. En aquesta taula hi són presents la Direcció General de Transports i Mobilitat, Mossos, IMET, Departament d’Interior, Guàrdia Urbana de Barcelona, Élite Taxi, Sindicat del Taxi de Catalunya i Taxi Companys. “Com altres que hem tingut i que no han servit absolutament per a res“, ha pronosticat Álvarez. Si no s’arriba a un acord, l’afectació sobre el MWC pot derivar en un autèntic col·lapse que ensorri l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa