Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona Global vol fer d’edificis protegits hotels “emblemàtics”

El lobby empresarial Barcelona Global vol convertir edificis protegits del centre de Barcelona en hotels “emblemàtics”. És una de les mesures que ha presentat aquest dimecres l’organització, de la qual en formen part empreses com Abertis, Agbar, CaixaBank i Cellnex, entre d’altres. “Seria desitjable una política activa de recuperació del patrimoni històric en desús i difícilment convertible en habitatge o oficina per al seu ús hoteler de qualitat”, defensen.

La pedra a la sabata per aquest grup de pressió és el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics, el PEUAT de l’Ajuntament de Barcelona. Es tracta d’una mesura que des de l’any 2017 impedeix obrir nous hotels al centre de la ciutat. De totes maneres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la va tombar al maig. I es tracta d’una decisió ferma, ja que el Tribunal Suprem (TS) no va admetre el recurs presentat pel consistori.

D’altra banda, al gener, abans de conèixer la sentència del TSJC, l’executiu municipal presidit per l’alcaldessa Ada Colau va aprovar una nova versió del PEUAT. En aquest nou text es corregien algunes de les mesures suprimides anteriorment pels tribunals.

En qualsevol cas, tota llicència turística ha d’estar subjecte al plantejament urbanístic vigent o al que està en tràmit d’aprovació, com és el cas de la nova versió del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics, que a hores d’ara està pendent de ser aprovat definitivament al Consell Municipal, on estan representats els diferents grups polítics. La rèplica que fa Barcelona Global és que amb aquesta mesura Barcelona “comença a patir de certa obsolescència de la seva planta hotelera”.

El vestíbul de l'Hotel Leonardo Royal obert a Barcelona / Leonardo Hotels
El vestíbul de l’Hotel Leonardo Royal obert a Barcelona / Leonardo Hotels

Sota el títol “10 apostes per a recuperar un destí de qualitat”, aquesta institució planteja que els establiments puguin obrir tots els diumenges de l’any, per “adequar els horaris comercials al turisme” i que aquest creixi i acabar amb l’urbanisme tàctic de l’Ajuntament, que es va impulsar especialment arran de la pandèmia del coronavirus.

També mostren suport a perseguir i sancionar la gent que ven al carrer begudes i roba de forma il·legal, per acabar, diuen, amb la “petita delinqüència incòmoda tant per al visitant com per al ciutadà”.

“Capítol a part mereixen els desordres i la violència incontrolada amb què darrerament han clos manifestacions vinculades a diferents causes polítiques i socials i fins i tot els desafortunats macrobotellots”, sosté Barcelona Global, en relació amb les protestes després de la sentència de l’1-O, l’empresonament del raper Pablo Hasel o les reunions massives de gent a zones com el Born, el Gòtic o la Barceloneta, una vegada es va posar fi al toc de queda nocturn, després de la millora de les dades epidemiològiques.

Barcelona Global argumenta que cal una “administració facilitadora, activa i dinàmica, que garanteixi seguretat jurídica al sector i a la inversió i aporti agilitat en la presa de decisions”. Una altra de les mesures que també proposen és desestacionalitzar del turisme.

A favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat

La institució es mostra favorable a l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Deixar escapar l’oportunitat oferta per AENA d’ampliar l’aeroport és un sense sentit per la competitivitat
de Barcelona i la seva economia del talent”, diuen. També defensen el negoci dels creuers i aposten per prioritzar aquells vaixells que arriben i surten del Port de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a novembre 04, 2021 | 10:00
    Dani_Andreuenc novembre 04, 2021 | 10:00
    Fa be, en Francisco Ibañez, dibuixant els banquers i gentussa similar, com a porcs. Fa be...
  2. Icona del comentari de: Fun and Rock a novembre 04, 2021 | 12:15
    Fun and Rock novembre 04, 2021 | 12:15
    També cal recordar com Francisco Ibáñez dibuixa les rates pobres de solemnitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa