Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hotelers de Barcelona temen que la guerra espanti els turistes
  • CA

El sector hoteler de Barcelona tem que la guerra a Ucraïna espanti els turistes, especialment els americans. “Si el conflicte s’allarga, molta gent dels Estats Units pensarà que hi ha una guerra a tot Europa, i decidiran posposar els seus vols”. Aquesta és l’advertència que ha fet el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). És per això que el sector confia que la invasió de Rússia a Ucraïna, iniciada el 24 de febrer per Vladímir Putin, es resolgui de forma positiva aviat. El principal emissor de turistes internacionals a la capital catalana abans de la pandèmia precisament van ser els viatgers procedents dels Estats Units.

En el curt termini no hi ha espant, explica. “Sempre és difícil fer previsions, però de moment no ens ha afectat; la prova d’això és la celebració del Mobile” World Congress (MWC). No obstant això, la capacitat de reacció dels visitants de l’esdeveniment més important del món de la tecnologia mòbil va ser pràcticament nul·la, ja que els vols d’arribada a Barcelona estaven previstos entorn del 25 de febrer, només un dia després de l’esclat de la guerra i tres dies abans que s’iniciés el MWC. La tònica, com caracteritza el sector, és la incertesa i la dependència de factors externs. “Tot dependrà del temps que duri”, considera Clos, tot recordant que en període de conflictes el turisme és un sector “molt convuls” i en què els visitants reacciones de forma “molt reservada”. “Espero que no duri molt; si la cosa s’encalla i es complica, sens dubte que ens afectarà”, destaca Clos.

Si bé el sector turístic de Barcelona no espera grans impactes a curt termini, el gremi adverteix que zones com la costa de Tarragona sí que registraran una caiguda destacada de visitants. “Allà sí que afectarà molt més, perquè és una zona on hi havia congregacions de russos molt importants que ara no podran venir”, indica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa