El Govern crea una comissió interdepartamental per seguir l’impacte de l’anul·lació del MWC

Estarà formada per Economia, Presidència, Treball, Polítiques Digitals i Empresa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns la creació d’una comissió interdepartamental formada per les conselleries de Vicepresidència i Economia i Hisenda; Presidència, Treball, Polítiques Digitals i Empresa per analitzar l’impacte de la cancel·lació del Mobile World Congress d’aquest any. Torra, que s’ha reunit amb representants de diferents administracions i agents socials i econòmics, ha posat a disposició aquesta comissió els diversos sectors implicats i per recollir totes les iniciatives i suggeriments que vagin sorgint. Així mateix, ha celebrat la imatge “d’unitat i energia”, el que representa, ha dit, que “aquest país pot aconseguir tot allò que es proposi”.

En la seva intervenció al final de la trobada, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït als diferents agents la “prudència” i “confiança” que han mostrat davant la suspensió de la fira mundial del mòbil així com les respostes des de diferents institucions com l’Ajuntament de Barcelona.

“Si volem ser digitals ho aconseguirem amb l’esforç de tots, no només perquè sigui un desig que compartim sinó perquè ens avalen uns anys de treball”, ha afegit Torra, que ha subratllat el “front institucional ferm i unit” i “l’exemple” que s’ha donat davant “embats importants” com l’anul·lació del MWC. Per a Torra, Catalunya “és, ha estat i serà terra de futur” i ha mostrat el seu desig perquè l’economia digital suposi una “oportunitat” perquè Catalunya lideri el progrés i el benestar social del segle XXI, passant de ser la gran fàbrica d’Espanya a un dels grans hubs digitals d’Europa i del món”.

En aquest sentit, ha recordat que el sector TIC és un dels “més dinàmics” de l’economia catalana, que aplega 15.000 empreses, 115.000 llocs de treball i uns 16.000 MEUR de facturació, fet que situa Catalunya com una de les “millors” regions per invertir, ha insistit.

Més informació

Nou comentari