Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau descarta suspendre la taxa turística per la cancel·lació del MWC

L’alcaldessa Ada Colau descarta suspendre la taxa turística per la cancel·lació del MWC malgrat les reclamacions del sector hoteler. Ho ha afirmat aquest diumenge al matí en una entrevista a La Vanguardia. “Hi ha un impacte momentani que acompanyarem però, i en això vull ser molt clara, no crec que calgui qüestionar les polítiques de ciutat per una cosa puntual com és l’anul·lació del Mobile”, ha explicat. Colau també s’ha referit a una altra taxa, la de les terrasses, que ha descrit com a “ínfima” en relació amb “altres ciutats”. Tanmateix, l’alcaldessa ha explicat que l’efecte de la suspensió del MWC es revertirà amb una campanya per “explicar que aquí hi ha una absoluta normalitat per a viure, treballar i celebrar congressos o qualsevol esdeveniment”. “També acompanyarem i ajudarem als sectors tecnològics i de les start-ups amb esdeveniments paral·lels al Mobile que no han estat suspesos”, ha comentat Ada Colau.

Colau ha dit que Barcelona “ha de tenir amor i orgull propi” perquè no depèn d’un “Benvingut, Mr. Marshall es digui com es digui”. “La nostra economia està forta i no parem de millorar en els rànquings internacionals”, ha afegit. L’alcaldessa ha explicat que a la GSMA se li ha plantejat i “comparteix” un compromís amb Barcelona fins el 2023: “Hem crescut junts i això no ho qüestiona ningú. En una circumstància com aquesta treballar pel futur reforça encara més aquest vincle inqüestionable entre el congrés i Barcelona”.

No compartim la decisió de la GSMA

“Quan [la GSMA] ens van comunicar que cancel·laven, ens van demanar que compartíssim amb ells la decisió, però nosaltres, per responsabilitat institucional, no podíem fer-ho, sobretot perquè no vam veure motius per a suspendre el Mobile”, ha explicat Ada Colau. Segons ella, la GSMA aprecia aquesta “actitud institucional”, ja que “projecta un futur compartit”. La GSMA “sempre ha tingut clar que el futur del Mobile està a Barcelona“, ha reblat.

Colau també ha dit que l’Ajuntament acompanyarà i ajudarà “als sectors tecnològics i de les start-ups amb esdeveniments paral·lels al Mobile que no han estat suspesos”. En la mateixa línia, Jaume Collboni, parlava ahir de la reacció de certs sectors de l’emprenedoria barcelonina després de saber-se la cancel·lació del congrés: “Ha estat un exemple de reacció positiva”.

Més notícies

El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món

Notícia: El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món
Comparteix
Moltes empreses que han cancel·lat la seva assisència al MWC, com Sony o Intel, sí que han assistit a la ISE
Notícia: El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món - Mobile

El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet caure el MWC

Notícia: El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet  caure el MWC
Comparteix
L'associació reconeix que hi ha hagut cancel·lacions però encara no té una xifra definitiva
Notícia: El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet  caure el MWC - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa