Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé un miler de candidats per ocupar 59 places a Barcelona Activa

Gairebé un miler de candidats per disputar-se 59 llocs de treball. El concurs excepcional per incorporar personal fix a l’agència d’ocupació de l’Ajuntament, Barcelona Activa, ha rebut els curriculums de 963 aspirants, 16 vegades més que les places que s’ofereixen. L’alta demanda compleix els auguris dels sindicats, que vaticinaven que l’oferta resultaria sucosa, perquè és atípic que l’empresa municipal posi en joc tants contractes indefinits per exercir d’orientador laboral, docent o administratiu en plans d’ocupació d’aturats.

El procés de selecció ve després de les negociacions entre Barcelona Activa i els sindicats per destensar el conflicte laboral que es va encetar a l’estiu. Es va originar quan la companyia va anunciar que prescindiria de 102 treballadors a mesura que els seus contractes temporals finalitzessin entre juliol passat i l’any que ve. La decisió va ser controvertida, perquè l’empresa la va comunicar arran d’encaixar una dotzena de sentències que li retreien un excés de temporalitat.

Els 963 inscrits es van registrar en tan sols cinc dies de novembre. Desgranant les xifres segons el tipus de feina, concorren 488 persones per ocupar 41 places de tècnic mig d’orientació laboral; 223 candidats per a set places ofertades de coordinador d’orientació laboral; 241 aspirants per a nou places de personal administratiu; vuit per a un lloc de docent de monitors de medi ambient, i altres tres per a un altre lloc de docent de nous agents forestals.

El procés selectiu obre ara una opció per consolidar la plaça a treballadors amb contracte vençut darrerament a Barcelona Activa o que els hi expira en els pròxims mesos. En tot cas, hauran de competir amb altres candidats per conservar la feina. No només hauran de mesurar les seves capacitats amb professionals amb trajectòria dins de l’agència, sinó també amb altres sense relació laboral prèvia amb la societat depenent de l’Ajuntament.

L’agència i el comitè d’empresa van pactar que l’experiència es tingui en compte dins de l’avaluació de mèrits, que determinarà el 40% de la nota final dels participants en el concurs. És un percentatge una mica superior a procediments anteriors a Barcelona Activa i que adopta les previsions del decret Iceta, d’estabilització de treballadors interins amb anys de servei a l’administració pública.

Tot i l’acord amb la direcció, els sindicats reclamaven que el concurs atorgués encara més puntuació als candidats que ja hagin prestat servei a l’agència, per tal de contribuir que qui es veu en risc de quedar fora de la societat municipal quan acabi el seu contracte temporal compti amb més opcions de quedar-s’hi. Els representats de la plantilla reconeixen que no existeixen prou garanties perquè aquests empleats mantinguin el lloc de treball, encara que acreditin anys de dedicació a la companyia formant aturats i hagin encadenat contractes que els tribunals han refutat.

CCOO explica que Barcelona Activa preseleccionarà ara curriculums que compleixin els requisits. Entre altres condicions, la companyia exigia que qui es presenti per guanyar places de tècnics o de coordinadors ha d’acreditar tres anys d’experiència en projectes ocupacionals d’aturats i col·lectius vulnerables. Un cop fet el cribatge, es convocaran les proves, encara sense data.

Més notícies
El turisme de negocis tenia un impacte de 1.900 milions abans de la pandèmia / ACN

Barcelona es llança a recuperar el turisme de negocis

Notícia: Barcelona es llança a recuperar el turisme de negocis
Comparteix
L’Ajuntament invertirà tres milions per captar nous congressos
Notícia: Barcelona es llança a recuperar el turisme de negocis - Mobile
Mossos d'Esquadra a l'entrada del pis del Raval desallotjat aquest matí / João França/Cedida

Desallotgen un antic narcopís del Raval alliberat pels veïns

Notícia: Desallotgen un antic narcopís del Raval alliberat pels veïns
Comparteix
El pis estava ocupat de finals de 2017, quan el van abandonar uns traficants
Notícia: Desallotgen un antic narcopís del Raval alliberat pels veïns - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa